måndag 29 maj 2017

Hälla-ut-bröd

Det här är mitt favoritbröd till fest och står ofta på vårt buffébord. Det är superenkelt att göra med få ingredienser och passar perfekt till mat. Inför stora fester då jag ska bjuda på många olika saker så bakar jag detta bröd i förväg och fryser ner för att sen ta upp på festdagen då jag har fullt upp med annat. Det blir inte lika gott som när det är nybakat, så klart, men det är helt ok ändå.


Hälla-ut-bröd

0,5 pkt jäst
2 tsk salt
4 dl fingervarmt vatten
8-9 dl vetemjöl (special)

Smula ner jästen i en degbunke. 
Lägg i salt, slå på litet av vattnet, rör ut jästen och häll i resten av vattnet.
Häll i allt vetemjöl och rör ihop degen med en trägaffel. Degen blir ganska lös.
Jäs degen under bakduk i ca 1-1,5 timme.
Häll försiktigt upp degen i en ugnsform eller liten långpanna med bakpapper.
Låt den jäsa i 15 minuter och sätt under tiden ugnen på 250˚.
Grädda längst ner i ugnen i 15 minuter.
Sänk sedan värmen till 125˚ och fortsätt grädda i ca 40 minuter.
Låt brödet svalna på ett galler.

Jag gör ofta dubbel sats, på ett helt jästpaket, och sätter degen i två olika ugnsformar. Perfekt att baka lite extra så att man får över några skivor för brödet är även jättegott att rosta, så dagen efter festerna har vi ofta go-frukost då vi rostar detta bröd och äter med smör o ost (och marmelad när det är riktig lyx).

Ett stort bröd som jag ofta delar på längden innan jag skär upp skivor att bjuda på.
Det blir bättre storlek på skivorna på så sätt.

Eftersom jag slutade tidigt i dag passade jag på att tvätta fönstren så nu känner jag mig sååå duktig. I och för sig har jag insidan kvar men jag har plockat undan i alla fönster så när jag har skrivit klart till er och druckit upp min tekopp är det bara att sätta igång.

När alla fönster är tvättade ska jag ligga och slappa i soffan resten av kvällen. Har blivit lite väl lite av det senaste tiden och jag känner jag måste dra ner på tempot en aning nu.

Morsdag

Igår tillbringade vi några timmar hos mina föräldrar för att fira mamma och det blev värsta mys-eftermiddagen tillsammans med mina föräldrar, min syster med familj och min egna familj och dessutom med en massa gott att äta. Mamma bjöd dit oss med orden "Jag ska bara baka en paj som ni kan komma o smaka om ni vill". Men när vi klev genom dörren hade hon dukat fram en massa goda snittar o gott bubbel och sedan dukades det fram kaffe, te, kakor, paj, bär och grädde som vi fortsatte mumsa på.


Ingen middag var bestämd eller förberedd hemma så vi blev lite slöa och beställde pizza istället. En nödlösning som är skön att ta till ibland när man varken har tid eller energi att laga mat. Men nu är jag lite less pizza för ett tag, då jag åt samma pizza både i fredags och i går (och resterna i dag till lunch).


Eftersom barnen har ledigt från skolan i dag passade jag på att sluta lite tidigare. Och det var nog tur för jag är så himla trött för vi har lyckats vända på dygnet denna ledighet och jag somnade därför alldeles för sent i går för att orka stiga upp jobb-tid i morse. Undra hur det går för barnen att stiga upp imorgon. Ida sov till halv tio i morse och lär inte kunna somna i vettig tid i kväll.

Nu ska jag baka ett hälla-ut-bröd som ska jäsa i över en timme och då ska jag passa på att vila. 
Vi hörs lite senare!

söndag 28 maj 2017

Räkmacka lchf

Jag älskar räkor och jag älskar räkmackor! Men det måste vara handskalade räkor. Vi har alltid räkor med skal i frysen och lägger man ut dem på en dagstidning för att tina går det superfort (och tidningen samlar upp allt vatten som också tinar).


Räkmacka lchf

keso-tekaka med mandelmjöl (se recept nedan)
citron- och dillsås (recept finns här)
handskalade räkor
kokta ägg i skivor
gurkstavar
tomatskivor
salladsblad
smör

Smöra en tekaka och lägg på ett stort salladsblad.
Lägg på grönsaker och äggskivor.
Toppa med räkor och sås.

Mums, så gott det här är och en perfekt sommarlunch. Vad har ni för måsten på en räkmacka? För mig är det handskalade räkor, mediumkokt ägg, en massa grönsaker och en god sås.


Keso-tekaka med mandelmjöl

3 ägg 
100 g keso (drygt 1 dl)
0,75 dl mandelmjöl
2 msk pofiber 
1 msk fiberhusk 
1 tsk bakpulver 
salt
ev frön till garnering

Mixa keso och ägg med stavmixer. 
Mixa ner mandelmjöl, pofiber, fiberhusk, bakpulver och salt. 
Låt stå i minst 5 minuter. 
Klicka ut 6 klickar på bakpappersklädd plåt.  
Garnera ev. med t.ex. sesamfrön.
Grädda i 200 grader ca 15-20 minuter tills tekakorna fått fin färg.
Lchf-bröd går fort och enkelt att baka eftersom det inte ska jäsa. Inte är det lika gott som "vanligt" bröd men om man rostar det eller äter det med en massa pålägg, t.ex. som en räkmacka är det helt ok.

lördag 27 maj 2017

Kallt, grillat och Netflix

Åh vad jag längtar efter sol och riktig sommarvärme. 
Överallt läser man om södra Sveriges otroliga värme med temperaturer på långt över 20 grader och värmerekord som nog slås. Själv har vi superkallt och i dag då inte ens solen har varit framme har det känts mer som höst än sommar.

Men trots det kalla och gråtråkiga vädret så blev det en grillmiddag även i dag. Vi grillade thaichilimarinerade kycklingfiléer, ostfyllda champinjoner och zucchini som vi sedan åt till en örtkryddad sallad med fetaost. Supergott, men nog hade det smakat lite bättre om solen hade lyst och temperaturen hade visat på över 20 grader istället för 10.

Dagens grilltallrik
Thaichilimarinerade grillade kycklingfiléer
Ostfyllda grillade champinjoner kryddade med grillkrydda

Nu väntar jag på att Leif ska komma hem så vi kan lägga oss i soffan och se de tre sista avsnitten av första säsongen av Designated Survivor på Netflix. Älskar långledigheter då vi plöjer avsnitt efter avsnitt av någon bra serie och jag håller mig vaken till långt efter midnatt. Det brukar inte höra till vanligheten.

Ni missar väl inte morgondagens viktiga dag - Mors dag! 😀

Gusto igen

Så härligt att det bara är lördag i dag trots att vi redan har varit lediga och hunnit med jättemycket de senaste dagarna. Vi har hunnit göra ett litet ryck i trädgården, rensat bland kläder och skor (never ending story med växande barn), tvättat en massa maskiner, slöat, solat och promenerat en massa.

Gårdagen avslutade vi med ett mysigt restaurangbesök då vi cyklade in till stan för att äta på Taverna Gusto med den goda italienska maten och numera även den bästa personalen eftersom Olivia har börjat jobba där. Ida har tjatat o tjatat om att få se Olivias jobb och smaka deras Carbonara och i går var det äntligen dags. Tyvärr gör de carbonara med skinka istället för pancetta till barn eftersom "barn ofta föredrar det", men då känner de inte vår lilla gourmet-tjej som hade sett fram emot en riktig carbonara med pancetta. Hon som frågar om vi ska göra italiensk maräng när det är dags att göra något med maräng och som valde kokböcker som kväll-litteratur när hon var yngre. Undra vem hon ärvt det intresset från?

Ida med två goda alkoholfria drinkar
Till förrätt delade vi alla på bruschetta La Diavola med tomatsås, stark salami och mozzarella.
Fina Olivia, som stormtrivs på jobbet.
Ida fick äntligen smaka Gustos Pasta Carbonara
Isak smakade Ragun, en supergod högrevsgryta,
fast jag hade gärna skippat spagettin och ätit den tillsammans med en sallad.
Leif valde den starka Nduja, efter rekommendation av Olivia.
Bra tips till en som gillar stark mat!
Själv tog jag en Bresaola-pizza och den var supergod så det blir nog den nästa gång också.
Även Isak och Ida tyckte att den var supergod och lär välja den nästa gång.
Gelato till efterrätt är en självklarhet, här i smakerna jordgubb, salted caramel och lakrits.
Vinnare blev salted caramel som var riktigt riktigt god.

I dag tänkte jag hinna baka en del och frysa ner inför mina två kommande fester, drinkkväll och examensfest. Perfekt bakdag i dag då det är helt igen-mulet och solen lär inte visa sig nånting. Måste bara bestämma vad jag ska baka 😀

torsdag 25 maj 2017

Kladdkaka med krispigt täcke

I söndags slängde jag ihop en kladdkaka lite snabbt till vårt fika ute i solen. Kladdkaka tycker väl alla om, i alla fall jag älskar kladdkakor och den här med ett krispigt täck var inget undantag. Jag gjorde snabbaste varianten av kladdkaka, har man mer tid kan man använda ett "roligare" recept med t.ex. choklad som komplement till kakaon.


Kladdkaka med krispigt täcke

Kladdkaka

2 ägg
3 dl socker
100 g margarin
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 dl vetemjöl

Smält margarinet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker.
Tillsätt margarin, vaniljsocker och kakao.
Rör ner mjölet.
Häll i rund bröad form och grädda i 200 grader i ca 12 minuter.
Låt den bli kall innan du täcker med det krispiga täcket.

Krispigt täcke

120 g choklad
1,5 dl Rice krispies

Smält chokladen över vattenbad.
Dra från värmen och rör ner flingorna.
Låt svalna något.
Bred över den kalla kakan.
Låt stelna, ev. i kylskåpet.
Det passade perfekt med ett krispigt täcke till den lena och mjuka kakan. Jag hade ingen smak på chokladen eftersom vi skulle äta jordgubbar till, annars hade jag nog provat Marabous mint- eller apelsinkrokant som är så supergoda till kladdkakor.

Eftersom jag hade lite ont om tid så lät jag kladdkakan svalna i frysen medan jag gjorde täcket och sen när fick även kladdkakan med täcket stå ett tag i frysen innan vi njöt av den. Bra knep när något måste kallna fort!

Här har jag precis strukit ut täcket på kakan. Efter ett tag stelnar chokladen och blir ännu lite krispigare.
Ät som den är eller med jordgubbar och/eller grädde.

Halv nio smög jag upp och resten av familjen sov fortfarande. Gissa om denna ledighet var efterlängtad?! Vi har varit sååå trötta, men nu får vi äntligen vila lite extra. För pollenallergiker är det en jobbig tid nu och vi blir lite extra trötta, både pga allergin och av medicinen.

Det verkar vara kanonväder - strålande sol och nästan vindstilla, så det blir perfekt med ljudbok och en morgonpromenad längs vattnet. Ska bara ta en snabb kopp te först.

onsdag 24 maj 2017

Aperol Spritz

I dag är det sån där underbar dag då det känns som fredag men det är bara onsdag och vi har fyra lediga dagar framför oss. Vi kommer hinna med en massa fredagar o lördagar innan det är dags för jobb igen. Sånt gillas!

Denna lill-lördag eller låtsasfredag passade det perfekt med en fördrink i solen före maten och i dag föll valet på en Aperol Spritz som är en riktig sommardrink så fräsch o läskande med vacker orange färg.


Aperol Spritz

3 delar Prosecco
2 delar Aperol
1 del sodavatten (jag använder vanligt "bubbelvatten")
is
apelsinklyftor/skivor

Fyll ett stort (vin)glas med mycket is. 
Häll på prosecco, Aperol och toppa med soda. 
Garnera med apelsin.

Har ni smakat Aperol Spritz? Det är verkligen en perfekt sommardrink och superenkel att göra och komma ihåg receptet till 3-2-1.

Aperol är en bittert aperitif från Italien som är alkoholsvagare än många andra aperitifer, vilket passar mig perfekt som gärna tar en drink men inte vill ha speciellt alkoholstarka drinkar. 

En massa is och apelsin i glaset.

Ägg- och baconsallad

God morgon! 
Vi vaknar upp till ännu en dag med sol och jag njuter för fullt för visst är det lite enklare att stiga upp när det är finväder? I dag jobbar jag bara till 12 och sen är det FYRA hela lediga da'r. Lovely.

Enligt prognosen är det risk för sämre väder nu igen men jag hoppas jag kan sitta ute i solen o äta lunch åtminstone. Tror jag ska slänga ihop en ägg- och baconsallad igen, precis som jag gjorde till söndagsmiddag. Självklart toppar jag den med min smakrika favoritdressing.


Ägg- och baconsallad

sallad
paprika
tomater
rödlök
bacon
ägg
caesardressing (se recept nedan)

Dela alla grönsaker, klyfta det kokta ägget och stek bacon i bitar.
Lägg sallad i botten på ett fat, fyll på med grönsaker och rödlök.
Lägg ägg och baconbitar överst, toppa med dressingen.

Caesardressing

1 kallt ägg
2 tsk dijonsenap
3 sardellfiléer (eller ansjovis)
1 klyfta vitlök
1 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
1 krm svartpeppar
2 dl kall rapsolja
1 dl riven parmesanost
ca 0,5 dl vatten
Lägg alla ingredienser utom oljan och osten i en hög behållare. 
Mixa med en stavmixer i botten och vicka på den tills allt gått ihop. 
Tillsätt oljan försiktigt medan du fortsätter mixa.
Lägg ner den rivna osten och kör några varv igen med stavmixern. 
Späd med lite vatten för att få dressingen lösare.

Mmmm så gott. Sallader går att variera hur mycket som helst efter humör och vad man är sugen på för dagen. Sockerärter, avokado och sparris är andra godsaker som man kan ha i sin sallad, men i söndags använde jag det som fanns i kylskåpet före kyl-påfyllningen, saker vi oftast har vi vår kyl.

tisdag 23 maj 2017

Sprött fröknäcke

Jag har en massa olika varianter på fröknäcke på bloggen men det här är nog det godaste av dem alla. Det blev så otroligt sprött och gott så de två omgångar jag bakade i helgen är nästan slut redan och det är dags att baka nya.


Sprött fröknäcke

1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
0,5 dl hela linfrön
0,5 dl pumpakärnor
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
0,75 tsk salt
2,5 dl kokande vatten
0,5 dl rapsolja
Lite flingsalt att strö över

Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. 
Koka upp vattnet. 
Häll vattnet och oljan över fröblandningen, rör om ordentligt.
Häll upp smeten på en plåt med bakplåtspapper.
Lägg ett annat bakplåtspapper på smeten och tryck ut tunt över hela plåten.
Strö över lite flingsalt.
Grädda på 150 grader i 45 minuter. Ta ev. ut och skär i bitar. 
Låta dem sedan torka i ugnen på 50-75 grader nån timma eller två så blir de extra spröda.

Smeten var mycket mer rinnig än vid de andra recepten jag har så jag trodde jag hade misslyckats. Men icke, det blev ju kanonbra. Det är så begärligt, har man väl börjat äta kan man inte sluta. Bästa snackset till fredagsmyset - krispigt, salt och gott!

Efter 45 minuter tar jag ut plåten och kör med pizzaskäraren för att få rutor av fröknäcket. Men det går lika bra att bryta i bitar när det är helt klart om man hellre vill det.

Det var så gott så det passade in på söndagens fikabord. Perfekt med lite salt till allt det söta.


Känns som det kan bli en bra dag det här - solen skiner, bara 1,5 dag kvar till långhelg och det finns hopp om sommar då gräset har börjat bli grönt, rabarbern växer och det är ljust större delen av dygnet. Äntligen!

Långhelgen ska jag använda till att baka och laga lite mat till två kommande fester. Min kommande drinkkväll är bokad och nästan färdigplanerad. Isaks examensfest däremot är mer svårplanerad då festobjektet själv inte vet om han ska vara hemma eller vara med kompisarna. Men jag ligger i startgroparna när han väl har bestämt sig.

måndag 22 maj 2017

Fylld sötpotatis

Till lördagens grillmiddag gjorde jag en ny variant av sötpotatis - jag fyllde den! Det blev supergott och tack vare att den blev så krämig tyckte jag att man kunde strunta i såsen.


Fylld sötpotatis

sötpotatis 1-2 per person
grädde
färska örtkryddor, t.ex. basilika, oregano o persilja
salt
svartpeppar
riven smakrik ost

Baka potatisarna i 225 grader i ca 40 minuter beroende på storlek. Eller snabb-baka i micron på full effekt några minuter.
Låt svalna något.
Skär av toppen och gröp ur innehållet och lägg det i en skål.
Mosa ihop sötpotatis, grädde och kryddor..
Fyll skalen med sötpotatisröran.
Strö över riven ost.
Gratinera i 225 grader i ca 15 minuter tills osten fått färg.

Kul att variera sötpotatisen lite, oftast ugnsrostar vi den i skivor eller stavar. Det här blev supergott och jag kommer definitivt göra det oftare. Sötpotatis är ofta lite lång-smal, men försök välja lite rundare sötpotatisar till det här så blir det enklare att gröpa ur och sen fylla igen.

Fyll skalen med den smaksatta röran
Sötpotatis har så vacker färg.
Servera till en köttbit och sallad!
Yummie

Dagen började med huvudvärk, ingen rolig start på veckan men den är sakta på väg bort så jag hoppas att jag kan njuta av kvällen och vetskapen att det är en kortvecka som precis har startat. Älskar kortveckor 😀

Nu kommer Leif in med dagens grillmiddag så bäst att jag stänger ner datorn och dukar klart det sista. Vi hörs!

söndag 21 maj 2017

Soligt fika

Oj så lycklig jag blir av detta väder!
Och så mycket energi jag får. I dag har jag bland annat bakat en ny omgång gott fröknäcke, bakat kladdkaka med krispigt täcke, fixat middag, gjort äggmuffins och stekt 2 kg kycklingfilé och 1 kg taco-köttfärs till kommande middagar.

På eftermidda'n bjöd jag över mina föräldrar på lite gott fika i solen ute på altanen. När vi skulle få gäster passade jag på att baka en kladdkaka med krispigt täcke som blev supergod så det receptet ska ni få snart. Till kladdkakan åt vi jordgubbar och grädde, så himla gott och så somrigt.

Dukade fram fikat i skuggan medan vi själva satt i solen och njöt länge länge.

Till middag var det bara jag och Ida hemma för Olivia jobbade och Leif o Isak var i Överkalix på fotboll (Isaks lag vann) och efter mycket funderande vad vi skulle äta för gott kom jag på vad Ida har önskat ett tag men inte fått - Spagetti Carbonara!

Så jag överraskade henne med en tallrik med krämig o god Carbonara och hon blev superglad - precis som jag hade hoppats på. Till mig själv gjorde jag en ägg- och baconsallad som jag åt tillsammans med ett glas rosé. Vi satt länge i vår loungemöbel och njöt av den goda maten och det härliga vädret.

lördag 20 maj 2017

Solmysig middag

Äntligen fick vi lite sol och värme!
Det började lite segt på förmidda'n då det var småmulet från o till och det var bara solen som värmde de få stunder den var framme. Men på eftermiddan försvann alla moln och solen sken från en klarblå himmel. Lovely!

Om två veckor ska jag ha drinkkväll här hemma och jag funderar för fullt vilka drinkar jag ska bjuda på. I dag provade jag en drink med en effekt jag är lite sugen att bjuda på, så det blev en cosmopolitan med twist i solen före maten. Jag vill inte avslöja effekten/twisten än men det kommer....


Och när solen skiner då blir det grillat till middag så klart. Jag tror inte vi är ensamma som har ätit grillat i dag, eller vad tror ni. Grillad kotlett, sallad med fetaost och supergod fylld sötpotatis blev dagens middag tillsammans med ett glas rosévin. Sommarkänsla på det!

Men trots det soliga vädret så valde vi att sitta inne eftersom det blev en ganska sen middag och det än så länge bara är solen som värmer.



Efterrätten gick också i sommartema - jordgubbar och grädde. Vi fick tag i riktigt söta och goda jordgubbar trots att de inte var svenska. Jag måste nog köpa fler i morgon. Förutom grädde o jordgubbar provsmakade jag en kokoscookie som jag bakade tidigare i dag. En god kaka utan vanligt socker som blev bättre än jag hade vågat hoppats på.


Nu har jag lagt mig i soffan mätt och trött men så otroligt nöjd med denna mysiga dag. Tänk vad lite lugn och lite sol gör med humöret. Jag hoppas på en lika bra dag i morgon med sol, lite bakande, lite småjobb, god mat o dryck och mycket vila.

Ha en fortsatt bra lördag!

fredag 19 maj 2017

Fredagsmystipset - vitlöksbröd

Tänkte slänga in ett litet fredagsmystips så här i sista minuten. Fast hinner ni inte göra det i kväll så kan ni ju göra det i morgon istället.

Vitlöksbröd är så gott och så enkelt att göra. Både barn och vuxna älskar det. Ofta när vi vill ha det lite festligare så blir det vitlöksbröd till eller före middagen. Man kan variera genom att krydda vitlökssmöret med någon örtkrydda eller som här använda ett annat bröd än man vanligtvis har.

Enklaste sättet är att mosa ihop smör, pressad vitlök och lite flingsalt, bre ett hyfsat tjockt lager på brödet, på med några skivor ost och grädda i 225 grader några minuter. Klart!

Redo för en tugga!
Mums!
En plåt full med goda vitlöksbröd

Fazers bönkaka passade perfekt till vitlöksbröd och känns lite nyttigare då det innehåller bönor och palsternacka för att kunna minska ner på vetemjölet. Men det smakar varken bönor eller palsternacka om brödet. Värt att prova, eller hur?

Vilken efterlängtad helg jag har framför mig. En helg helt utan måsten för egen del, barnen däremot har en massa grejer på gång. Men utan mig så jag kan vara hemma och göra precis vad jag vill. Inte ofta det är så! Vad har ni för planer?

torsdag 18 maj 2017

Färdig chokladfondant

Jag tror jag ska göra min supergoda lchf-chokladfondant till helgen som är så otroligt god och superenkel att göra. Vill ni också äta en god chokladfondant som är ännu enklare att göra kan jag tipsa om Icas frysta chokladfondanter som man tillagar några minuter i ugnen direkt från frysen. Supersmidigt.

Den finns i (minst) två smaker och jag provade Salted caramel, som är supertrendigt just nu i allt möjligt, glass, tårtor och efterrätter överhuvudtaget och jag förstår varför. Den söta kolan passar så himla bra med salt, och tillsammans blir det en perfekt kombination till choklad. Om ni inte har provat min salted caramel-mousse är det ytterligare ett efterrättstips.

Krämig inuti, precis som en fondant ska vara
Säljs i 2-pack
Ser inte supersmarrigt ut innan de har varit i ugnen.
Nyss uttagna från ugnen.
Vänd upp o ner, ta bort aluminiumformen och servera.
En till dig och en till mig.

Imorgon är det äntligen fredag. Hur underbart är inte det. Den här veckan har varit otroligt lång så det känns lite extra skönt med fredag och helg. Känns nästan som att jag säger det inför varje helg 😀

Vi verkar kunna få lite värme i helgen, så efterlängtat. Vi verkar inte få samma sommartemperaturer som är lovade till södra Sverige men det gör inget för jag är så less denna kyla så bara lite lite värme kommer göra mig glad. Den här helgen har jag planerat att jobba med en massa roliga grejer som att prova lite nya recept, planera kommande fester och jobba bort lite blogg-mejl.

onsdag 17 maj 2017

Rostad färskpotatissallad

I fredags köpte jag och Leif en helggourmetpåse från Hemmagastronomi. Himla smart grej! De packar i ordning ingredienser i en påse tillsammans med recept, sen får man själv tillaga en hyfsad lättlagad gourmetmiddag med bra och goda råvaror. Det är en ny påse med råvaror och recept varje vecka och dessutom tipsar de om ett vin som ska passa till maten.

Den här potatissalladen åt vi tillsammans med ugnsbakade tomathalvor, supergod bearnaisesås (som var färdiglagad av Hemmagastronomi) och grillad hängmörad biff.


Rostad färskpotatissallad

färskpotatis
sockerärtor
vårlök
babyspenat
västerbottensost
olja
salt o peppar

Tvätta och dela ev. potatisen, vänd runt i olja, salt o pappar.
Rosta i 200 grader i ca 20 minuter tills potatisen är mjuk.
Förkoka sockerärtorna i kokande lättsaltat vatten tills de är al denne ca 2min.
Häll av vattnet.
Finstrimla den gröna blasten på vårlöken och skiva den nedre delen tunt.
Vänd rostad potatis, babyspenat, vårlök och sockerärtor i en bunke med grovt riven västerbottensost.

Det är så gott att rosta potatisen i ugn istället för att koka den och potatissalladen blir på så sätt ytterligare lite godare. Supergott med mycket grönsaker till potatisen, ovanligt att det inte var någon vinägrett men det saknade jag verkligen inte tack vare den goda potatisen och den välkryddade osten.

Vilken lättlagad gourmetmiddag vi åt i fredags.