söndag 24 januari 2021

Härliga helg

 Vilken härlig helg vi har och har haft. Som vanligt numera så är det väldigt lugnt – inga gäster, inga fester, inga matcher, inga träningar, inga aktiviteter utanför hemmet, utan bara mysa på hemma är det som gäller. Man behöver ju knappt städa heller eftersom vi ändå aldrig har gäster.

Min plan var att sluta lite tidigare på fredag, men som oftast misslyckades jag med det. Alltså det är så sjukt mycket just nu, jag var t.o.m tvungen att ta fram jobbdatorn på kvällen framför tv:n för att slutföra en sak som jag inte kunde sluta tänka på.

När jag väl stämplade ut från jobbet var det dags för lite bastu före maten. Så vi plockade med oss lite snacks och bubbel ner till bastun och relaxen. Perfekt start på helgen! Sedan blev det god lasagne innan vi småslumrade i soffan resten av kvällen.

Igår, lördag, var Leif ute o skottade i flera timmar medan jag stannade inne o städade (ja, vi städar trots att vi inte har gäster). När jag sedan fick ett minne på Facebook som handlade om semlor, kunde jag inte motstå frestelsen så då bakade jag en liten sats semmelbullar. Sån tur att vi hade både grädde och mandelmassa hemma.

Jag älskar mina semlor, proppfulla med mandelmassa och kardemumma. Men jag skippar helst florsockret eftersom det blir så sött då. Så de är inte så vackra, men att de är så goda väger upp ”fulheten”.

Jag hade tagit upp en älg-flankstek från frysen som jag gjorde en god biff- och sötpotatissallad av med asiatisk smak. Man kan säga att det var en Winter edition av min goda asiatiska biffsallad som vi ofta och gärna äter på sommaren.

Helgen fortsätter i lugnets tecken och jag planerar för att hänga framför tv:n en massa idag för att se längskidor, skidskytte, alpint och hockey. En kort promenad och lite brödbak planerar jag också att hinna med. Känns som ett bra avslut på en bra helg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar