Italiensk fläskfilégryta
ca 8 hg fläskfilé
1 gul lök
100 g färska champinjoner
sås
1 vitlöksklyfta
2,5 msk röd pesto av soltorkade tomater
2 dl creme fraiche
1,5 dl grädde
1,5 msk kalvfond
salt, peppar
125 g strimlad mozzarella
0,75 dl svarta oliver
0,5-1 dl (fryst) färsk basilika
Putsa och skiva fläskfilén. Stek i smör. Lägg i gryta.
Dela champinjoner, finhacka lök och stek i smör. Lägg i gryta.
Tillsätt sås-ingredienserna utom mozzarella, oliver och basilikablad till grytan.
Låt puttra i ca 15 minuter.
Stäng av plattan och rör ner mozzarellan, rör tills det smält.
Smaka av med salt o peppar och rör ner oliver och mycket basilika.
Jag åt broccoli och sallad till grytan men jag hade även kokat tagliatelle till övriga familjen. Supergod middag mitt i veckan, så'n lyx. Den här maträtten passar definitivt att bjuda på till fest med lite roliga och goda tillbehör och kanske ett glas rödvin.
Jag har tagit lite paus i kalasförberedelserna inför i morgon då vi har en 16-åring i huset som ska firas på morgonen med sång och frukost och senare med taco-middag.
Ser slutet av Luleås hockeymatch som har gått till straffar - igen. Neeeej Rögle lyckades vinna straffavgörandet. Så surt...
Åter till födelsedagsförberedelserna.....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar