torsdag 21 juli 2016

Sara-dagen

Jag är tillbaka!

Jag har haft en underbar mini-semester från både jobbet och bloggen. Känns som jag har varit ledig i flera veckor fast det egentligen bara är några dagar. Men både vädret och våra Jämtlandsgäster gjorde att jag snabbt kom in i "semester-mode". Vi har haft långfrukostar på altanen varje morgon - det bästa jag vet och en perfekt start på dagen. Förutom trevligt sällskap så har vi Leif  fått bygg-hjälp så nu har vi kommit en bra bit på väg i byggandet av vår nya grillplats. (Bilder kommer!)

Jag har även hunnit fylla år, på Sara-dagen, och hade en underbar dag med hela altanen full med släktingar. Ida sa "Jag älskar sån'a här släktträffar" och jag håller med henne fullständigt. Och extra skönt känns det att vi hade sol och värme för det hade nog blivit liite mer trångt inomhus med alla gäster. Lite småhäftigt med åldersspridningen på kalaset. Det var gäster från 1 till 84 år och det var minst en person från varje årtionde från 1930-talet till 2010-talet.

Min födelsedag

Fikabordet

knäckig glutenfri rabarberpaj
drömmar
chokladknappar
kardemummakakor
kolasnitt
chokladcupcakes
blåbärcupcakes
grädde
Oatly vaniljsås
blåbär
hallon
hjortron

te
kaffe
sommarsaft Smultron
Hallon-blåbär-saft


För att jag inte skulle falla för frestelsen att äta massa godsaker struntade jag faktiskt i att baka en jordgubbstårta i år. Måste vara första gången det händer! Men jag kommer hinna äta många jordgubbstårtor i framtiden så ett år utan är ingen större uppoffring. Hoppas inte gästerna blev alltför besvikna :)

Mousserande rosé är lite extra gott att dricka i solen på altanen så inför maten när barnen gick ner o bada öppnade jag två flaskor vin. Min favorit, Rotari Rosé, och en nyhet för mig, Fresita ett halvtorrt mousserande jordgubbsvin. Ett riktigt sommarvin i fin flaska.


I väntan på maten-drink

Rotari Rosé
Fresita, mousserande jordgubbsvin


Till middagen dukade jag upp ett salladsbord, på samma sätt som till Idas kalas (hjälp, nu när jag ska länka till det inlägget så är det ju borta. Vad har hänt? Puuh nu är det hittat igen. Här är det återpublicerat). 

Plocka-din-egna-sallad är enkelt, går att förbereda och det finns något för alla smaker.


Salladsbord

köttbulls- och pastasallad med pasta, köttbullar, isbergsallad, gurka, tomat, paprika och majs
sallad, paprika och gurka ihopblandat i en skål
kyckling marinerad och stekt i thaichilisås och soja
baconbitar
handskalade räkor
fetaost
äggkvartar
citronklyftor
kvarngryn
tomat
purjolök
rhode island både köpt och hemgjord
brieost
tunnbröd, finn crisp, glutenfritt knäcke, havreknäcke

2 kommentarer:

  1. Vilken festfixare du är! Ulla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag älskar att fixa fester. Det bästa som finns :)

      Radera