Glutenfri Cornflakespaj med rabarber
7,5 dl rabarber
0,75-1 dl socker
0,75 msk potatismjöl
Smulpaj
125 g smör
5 dl glutenfria cornflakes
2 dl glutenfritt havremjöl
0,5 dl kokos
0,75 dl socker
Skiva rabarbern och lägg den i botten av en ugnsform.
Blanda socker o potatismjöl och strö det över rabarbern.
Smält smöret.
Smula cornflakes med handen ner i en bunke.
Blanda havremjöl och socker med cornflakes.
Häll det smälta smöret i blandningen och rör om.
Lägg cornflaksenröran ovanpå rabarbern i formen.
Grädda i 225 grader i ca 20 min.
Det här blev kanongott med en liten crunchig yta tack vare corn flakes. Kokosen ger en lite kolaaktig god smak och passar perfekt i smulpajer, jag tillsätter nästan alltid lite kokos i mina pajdegar numera. Pajen är superenkel att göra mjölkfri genom att använda mjölkfritt margarin istället för smör.
Den förta pajen (enkel sats) på väg in i ugnen |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar