Souvlaki - grekiska grillspett
ca 1 kg fläskytterfilé
0,75 dl olja
1 citron, skal + saft
1-2 vitlöksklyftor
1,5 tsk rosmarin (alt 1,5 msk färsk)
1 msk oregano (alt 3 msk färsk)
3 krm svartpeppar
1,5 tsk salt
Skär köttet i bitar, ca 2-3 cm stora.
Blanda de övriga ingredienserna i en påse och lägg i köttbitarna.
Låt marinera minst två timmar i kylen.
Trä upp köttet på blötlagda grillspett av trä.
Strö över lite salt och grilla tills de är genomstekta, ca 10 minuter.
Servera med tzatziki.
Vi åt grillspetten med tzatziki och grönsaker, men även pommes frites och/eller pita- eller libabröd passar till detta. Men så gott som köttet och tzatzikin var så behövs det inte nå mer som konkurrerar om smakerna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar