tisdag 20 augusti 2013

Snabblagad festmiddag - Fläskfilé i sås med balsamico och rostad vitlök

Då var det dags igen! En vecka ungefär klarade Ida på fritids innan första förkylningen var här. Men vi får väl hoppas att vi gör bort höstförkylningen nu på en gång och är friska resten av året. Men man får se det positiva i det hela eftersom jag nu har tid att tipsa er om en kanonprodukt. Till vår "bröllopsmiddag" i söndags när jag bara hade en timme på mig att fixa en god festmåltid använde jag Keldas middagspanna. En smart produkt som innehåller både grädde och god smaksättning i ett o samma paket (eller egentligen två paket som sitter ihop).
Jag tycker ju om att fixa det mesta själv men ibland måste även jag ta till genvägar och då var Kelda en bra genväg. Vi valde middagspannan med smak av Balsamico & Rostad vitlök som beskrivs så här av Kelda "En komplex och lyxig smak som är lite mer avancerad att göra själv från grunden, samtidigt är det en populär smak till kötträtter". Bra beskrivet, tycker jag!

Fläskfilé i sås med balsamico och rostad vitlök
5-700 g fläskfilé
salt o pepper
1 paket Kelda middagspanna Balsamico & Rostad vitlök
250 g körsbärstomater

Putsa och skär fläskfilén i cm-tjocka skivor.
Stek dem i smör och salta o peppra. 
Häll i grädden från middagspanne-paketet, rör sedan ner smaksättningen.
Låt koka i ca 5 minuter.
Lägg i körsbärstomaterna och servera till ugnsrostad potatis.

Väldigt smidigt och väldigt gott! Jag trodde jag skulle bli tvungen att krydda lite extra för att få en god smak, men det behövdes verkligen inte. Jag använde salt och peppar när jag stekte köttet men sen kryddade jag inget mer.

Jag brukar vara lite skeptisk till färdiga smaksättningar, men det här var väldigt gott och vi kommer nog använda oss av det igen när tiden inte riktigt räcker till. Kanske redan kommande vecka då vi har flera aktiviteter per kväll och kommer ha ont om tid till matlagning men då provar vi nog någon av de andra smakerna, Skogssvamp eller Lingon & Timjan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar