tisdag 23 juli 2013

Grillade tjocka revbensspjäll med thai-chili-sås

I dag har vi rensat lite i förråden och lagt ut annonser på Blocket för att försöka sälja några cyklar, rutschkana, barntraktor, barnvagn mm. Barnvagnen är redan såld o hämtad och Ida blev jätteledsen trots att vi aldrig använder vagnen utan den har bara stått och tagit plats i flera år. Få ser hur det går om när nån vill köpa hennes gamla cyklar och rutschkanan. Hoppas hon inte är hemma när det väl är dags :)

Äntligen blev det riktigt sommarväder även här hos oss. Man blir ju en aning avundsjuk när man hör om finvädret (bästa på flera år) i södra Sverige. Så självklart firade vi vädret med att grilla.
Grillade tjocka revbensspjäll med thai-chili-sås
1,5 kg revbensspjäll
1-2 l vatten, så att det täcker spjällen
salt
hela vitpepparkorn
hela svartpepparkorn
många droppar tabasco
marinad/glaze
1 dl thai-chilisås
1 tsk sesamolja
2 tsk ketjap manis
1 tsk salt

Koka upp vatten, tillsätt kryddor.
Dela köttet i mindre bitar, lägg det i kastrullen och sjud det under lock 1 timme.
När revbenen kokat färdigt ta upp dem ur buljongen. 
Hit kan förberedas dagen innan.
Blanda thai-chilisås, sesamolja, ketjap manis och salt i en skål.
Pensla de kalla revbensspjällen med marinaden/glazen.
Låt ligga i kylskåpet minst en timme.
Grilla några minuter på varje sida tills de har fin färg.

Revbensspjäll är sååå gott att grilla. Men kom ihåg att förkoka dem först så blir de saftiga och det går fort på grillen. Man blir dock en aning kladdig för enda sättet att äta dem är ju att hålla i med händerna och gnaga. Så det är kanske ingen bra bjudrätt :) Vill man inte grilla kan man tillaga spjällen i 175 grader i ca 30 minuter.

När du väl har köpt hem Ketjap Manis måste du prova den här goda kycklingen. En av mina favoriter framför allt för att man slipper steka kycklingfiléerna och såsen blir gudomligt god med bl.a. Ketjap manis.

Nu ska jag gå ut och njuta av den fina, soliga, varma, vindstilla och underbara kvällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar