tisdag 22 augusti 2017

Ledigt igen

Nu är vi hemma i vardagen igen efter underbara dagar i Stockholm där vi har hunnit med lite allt möjligt. Vi har ätit o fikat gott, shoppat, turistat, varit på konsert men även tagit det lugnt tillsammans. Vi har verkligen haft det bra, barnen har till och med varit vänner och visat hänsyn nästan hela tiden 😁

Men det bästa av allt var nog vädret - Vi hade sommar! Solen sken mest varje dag, vi satt på uteserveringar, använde solglasögon, klagade lite över värmen och allt det där som man knappt gjort i sommar.


Hur bra dagar vi än har haft så nog stämmer det att man skulle behöva lite semester efter semestern. Det skulle ha suttit rätt bra med en semesterdag i dag för att vara hemma o packa upp, tvätta, fylla på kylskåpet och komma i ordning. Men det blir kommande dagars kvällsjobb istället.

Men det första jag ska göra i kväll är att skriva en matlista för resten av veckan och sen åka o storhandla för nu ska vi tillbaka till jobb, skola och kvällsaktiviteter och då är planering det bästa för att få ordning på vardagen.

söndag 20 augusti 2017

Blåbärsmousse

Har du plockat några blåbär i år? Det verkar finnas gott om dem om...säger de som vet för jag har inte varit ut i skogen. Jag älskar blåbär men tycker bäst om att bara plocka upp dem från frysen 😀

Den här goda moussen använde jag som tårtfyllning på min födelsedag, men den är även supergod att äta bara som den är. Fyll ett glas och servera som efterrätt!


Blåbärsmousse

200 gram blåbär
0,5 dl gelésocker
50 g cream cheese
2 dl vispgrädde

Koka upp blåbären och mosa dem med en ballongvisp.
Rör i gelésockret och sjud tills det löst sig (30 sekunder till en minut).
Låt svalna.
Rör ner cream cheesen i blåbärsblandningen.
Vispa grädden och rör ned blåbärsblandningen i grädden.
Låt stå i kylen ett tag innan användning.

Det här är såå gott och bästa sättet att göra bärmousse, enligt mig. Servera bara som det är eller med en lite chokladbit eller kaka. Choklad och blåbär är supergott ihop. Finns det något som inte passar till choklad?


Solen skiner här i Stockholm men vi tar en lugn morgon innan vi ska ge oss ut på dagens aktiviteter. Vi är lite trötta i dag efter en heldag på språng i går som avslutades i Kungsan med konsert av bl.a. Norlie & KKV. Känns som att vi behöver sovmorgon och en lugn start idag.

fredag 18 augusti 2017

Bröllopsfrukost

Efter en underbar första semesterdag i Stockholm där vi bl.a. hann med god lunch på en uteservering, shopping och en superlyckad middag på Pinchos är vi nu redo för dag nummer 2 som även är min och Leifs bröllopsdag.

Dukade fram en massa gott på frukostbordet som vi även hade pyntat med fina röda rosor inköpta på hötorget.  Dessutom lyxade jag till det med en Mimosa, dvs apelsinjuice och mousserande vin. Jag har länge drömt om en Mimosa-frukost men det är ju inget man gör hemma precis. Men nu när det både är semester och bröllopsdag passar det perfekt.


Olika sorters bröd, charkuterier och ostar dukades fram tillsammans med ägg, kaviar och yoghurt. Dessutom fanns det en massa olika kalla o varma drycker, grönsaker och hallon. 


Hela familjen åt frukost tillsammans men tonåringarna var se'n snabbt tillbaka i sina sängar och somnade om. Tror det är dags att väcka dem en andra gång nu så att vi tar oss i väg. I dag står shopping på Mall of Scandinavia på programmet.

Ha en bra fredag! Kram!

onsdag 16 augusti 2017

Krustader med brieost o hjortronsylt

Nu var det ju faktiskt några veckor sedan ni fick ett krustad-recept, så nu är det väl dags igen för ytterligare ett enkelt och gott drinktilltugg. Det liknar ädelostkrustaderna men blir lite mildare i smaken tack vare brieost istället för ädelost. Perfekt att lyxa till med lite krustader så här mitt i veckan.


Krustader med brieost o hjortronsylt

krustader
brieost i bitar
hjortronsylt

Fyll krustaderna med brieost.
Tillaga i 200 grader ca 7 minuter, tills osten smält.
Klicka lite hjortronsylt i varje krustad.
Servera.

Det är perfekt att ha ett paket krustader hemma för att kunna bjuda på nå gott utan planering. De går att variera i smak beroende på vad man har hemma, de kan serveras varma eller kalla och alla älskar det.

Wohoo nu kör vi sista dagen innan långhelg och minisemester med familjen. Ska bli så mysigt o skönt med en helg i Stockholm. Det jag önskar mest av allt är att vi alla håller oss friska nu, men efter den här sjukdoms-sommaren vågar jag inte hoppas för mycket.

tisdag 15 augusti 2017

Svårt att välja

Första hela arbetsdagen är avklarad och snart är det dags för ännu en. Det gick riktigt bra att jobba i går men nog hade jag hellre suttit på altanen och druckit lite iskallt rosévin i solen. 

Jag känner mig inte helt klar med sommar, sol och ledighet. Gör ni det?


Vi har några stressiga dagar nu innan vi åker till Stockholm, förutom att vi jobbar och det ska packas så måste vi även hinna klart bygget i källaren och dessutom välja väggfärg. För medan vi är borta ska målaren göra sitt. 
Alltså det finns ju alldeles för många färger. Jag har beslutsångest deluxe. Jag vill ha en beige-aktig ljus färg men det får inte bli för vitt och jag vill inte att det går åt det gulaktiga hållet. Jag tycker att de lite mörkare färgerna är snyggare, men eftersom det är ett källarrum utan fönster är jag rädd att det blir för mörkt. Ja, ni hör - beslutsångest deluxe var det.

Nu ska jag plugga in hörlurarna, slå på ljudboken och cykla i väg till jobbet - i solsken. Jippie!

måndag 14 augusti 2017

Inspirationstävling

Nu är det dags för lite inspiration inför hösten och vi tar hjälp av Smakbox.
Denna fullproppade box som aldrig har gjort mig besviken. På Instagram tävlar jag ut en smakbox med tema inspiration som skickas i slutet av augusti. 


Sök upp smakbox-bilden och tävlingen på Instagram där jag heter Matro_Sara
och ta chansen att vinna en smakbox full med överraskningar.

Tävlingen är enkel så missa inte detta tillfälle!


Det är alltid lika spännande att öppna smakboxen och se alla produkter.
Hela familjen är lika ivriga.

Om du vill vara säker på att få nästa Smakbox kan du istället för att försöka vinna en
börja en prenumeration utan köpkrav.
Jag har en rabattkod som ger dig 15% på din första box,
om du anger MATRO vid din prenumerations-beställning så aktiveras rabattkoden på en gång.
Och som jag skrev så är det inget ytterligare köpkrav efter din första box.
Fast risken är stor att du blir så nöjd så att du inte vill sluta.

söndag 13 augusti 2017

Revbensspjäll med äppelglaze

Grillsäsongen är långt ifrån över trots att det är lite höstkänsla i luften mest varje dag. I dag grillade vi kyckling men tidigare i veckan grillade vi tjocka revbensspjäll för första gången i år och vi smaksatte med äpple.


Revbensspjäll med äppelglaze

1 kg tjocka revbensspjäll
Lag
1 gul lök
5 svartpepparkorn
2 kryddpepparkorn
1 lagerblad
1 msk salt
Äppelglaze
2 msk koncentrerad äppeljuice
2 msk äppeljuice
1 msk flytande honung
1 msk honung
1 msk senap
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Lagen
Skala och dela löken i fyra delar.
Koka upp så mycket vatten så att det täcker köttet.
Lägg i samtliga ingredienser till lagen.
Lägg ner köttet och låt koka i ca 45 minuter, koka tills benen nästan lossnar.
Ta upp revbenen ur lagen och lägg åt sidan en stund.
Dela revbenen i bitar.
Glazen
Blanda ihop alla ingredienser till glazen.
Grilla revbenen tills de är gyllene. 
Lägg dem med bensidan nedåt och pensla med glazen ett par gånger.
Revbenen ska få smak och färg av glazen.

Jag som inte tycker om senap var lite skeptisk till att ha senap i glazen men det var så pass lite så det smakade definitivt inte senap. Det var en söt glaze som passar perfekt till fläskkött så den kommer jag använda fler gånger. Kanske till jul-revbensspjällen då man ändå har mycket hemmagjord äppelmos hemma.

Vi åt revbensspjällen till den smarriga sötpotatissalladen. En riktig festmiddag trots att det var vardag!


Jag känner mig mycket mycket bättre idag och räknar med att jag orkar jobba en hel dag i morgon. I så fall blir det första hela arbetsdagen efter semestern. Bättre sent än aldrig.... Så underbart att ha återfått lite energi. Man uppskattar aldrig att man är frisk och har energi så mycket som när man precis har varit sjuk. Om någon vecka lär jag ta det för givet igen.

Nu har jag lovat Ida att vi ska packa lite, i alla fall plocka fram lite kläder, inför vår Stockholmsresa. Skadar inte att vara lite förberedd och inte spara allt till sista dagen.

Jag förmodar att det är några av er som återgår till jobbet i morgon efter flera veckors semester. Hoppas ni ändå kan njuta av söndagkvällen!