Men det är inte slut på resorna, och förmodligen inte på kvällsjobben heller, men nu när jag har fått vila en hel helg känns det bättre. Till veckan ska jag både till Skellefteå och Kiruna och veckan efter det ska jag till Stockholm. Men se'n hoppas jag att jag kommer vara hemma i Luleå resten av december.
En dag för flera veckor sedan hade jag en köksdag, såna som jag älskar. Jag bakade både sött och salt, fixade köttfärssås och råkostsallad. Snart är det nog dags för en ny köksdag för att baka julkakor och bröd, och fixa julmat.
Dessa morotstekakor blev såå goda, ni måste testa. De blev gula och fina också, så man kan nästa tro att det är saffran i dem.
Morots-tekakor
6 dl vatten
3 dl havregryn
1 pkt jäst
100 gr rumsvarmt smör
2 tsk salt
2 msk socker
2 fint rivna morötter ca 3 dl
2 msk gurkmeja
12 dl vetemjöl
Koka vatten och havregryn till gröt. Låt svalna till 37 grader
Smula jästen och rör ut den med gröten.
Blanda i resten och knåda till en smidig deg.
Jäs under bakduk i 30 minuter
Gör 24 tekakor och lägg på bakplåtspappersklädda plåtar.
Nagga tekakorna.
Jäs i 30 minuter.
Grädda i mitten av ugnen i 250 grader ca 10 minuter.
Jag älskar jäsdegar |
En av tekakorna blev ett hjärta utan att jag tänkte på det. |
Jag hade en riktig köksdag och hann med mycket gott och roligt. |