Ska ni äta nå gott nu under påsk? Vi hade inte planerat något stort, men igår efter hockeyn plockade jag ihop en liten påskbuffé. Det blev dock ingen påsktårta, men det är ju några dagar kvar av påsken. Det gäller ju att passa på när tillfälle ges 🙂 Visst har ni sett att jag har en kategori som heter
Påsk där ni kan hitta lite inspiration.
Den här påskinspirerade tårtan gjorde jag för nån vecka sedan när vi firade en 24-åring. Det påskinspirerade är alltså den gula mangon och den gula krämen. Det är så enkelt till påsk för det behövs bara lite gult för att kännas som en påskrätt.
Det här är en gammal favorittårta som jag inte gör så ofta eftersom Isak är äggallergiker och då är det inte så kul att bjuda på en tårta som i stort sett bara är ägg.
Rice Krispies-tårta
Marängbotten
4 äggvitor
3 dl strösocker
3 dl Rice Krispies
Vispa vitorna till ett hårt skum.
Vispa ner sockret lite i taget.
Blanda försiktigt ner Rice Krispies.
Bred ut smeten i två stora rektanglar på en bakpappersklädd ugnsplåt. Man kan bred ut till endast en rektangel över nästan hela plåten, men då får man skära marängen i två delar när den är färdiggräddad.
Grädda marängen mitt i ugnen i 125 grader 60–75 minuter tills den släpper från pappret.
Låt svalna.
Kräm
4 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
100 g smör
Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka på svag värme under omrörning till en tjock kräm.
Rör hela tiden och se till att krämen inte bränner fast i botten.
Ta bort kastrullen från plattan så fort den tjocknar.
Häll upp krämen i en skål eller bunke och låt svalna.
Garnering
3 dl vispgrädde
mörk eller ljus choklad
frukt och/eller bär
Bred krämen på ena marängbotten och lägg på den andra halvan.
Vispa grädden och bred den fluffigt på tårtan.
Garnera med frukt och/eller bär.
Smält chokladen över vattenbad och ringla över hela tårtan.
En marängbotten ligger på fatet och en ligger och väntar på plåten.
Gul och god kräm
Ytterligare en marängbotten på tårtan.
Garnera med grädde och frukt och/eller bär.
Avsluta med att ringla choklad över hela tårtan.