Vi är så nöjda med vår första vecka med Icas matkasse och gårdagens middag var en riktig fullpoängare som alla höjde till skyarna (Isak smakade inte ens, stackaren). Det här kommer nog bli en återkommande vardagsfavorit hemma hos oss eftersom den dessutom var så himla enkel att göra.
Uppläggning var lite beige o tråkig, men smaken var desto godare. Vitt täcke på laxen, blomkålsmos och pizzasallad är inga färgklickar precis 😀
Limegratinerad lax
1 lime
2 dl crème fraiche
2 msk thaichilisås
salt, svartpeppar
4 port laxfilé
salt
citronpeppar
Riv det yttersta skalet av limen och blanda med crème fraiche och thaichilisås.
Salta och peppra lite.
Lägg fisken i en liten smord ugnssäker form och salta och peppra med citronpeppar.
Bred crème fraiche-blandningen över fisken.
Gratinera mitt i ugnen i 225 grader ca 10-15 minuter.
Jag älskar lime i mat och tillsammans med thaichilisås är det en perfekt smak-kombination. Jag förstod dock inte att det var så perfekt till lax.
Jag älskar blomkålsmos till fisk. Har ni provat? Så mycket godare än man kan tro.
Hade varit fint med några röda körsbärstomater 😀 |