I söndags åt vi årets godaste semlor - mina egna hembakade 😀
Det finns faktiskt inga som slår mina egna, att de är så goda beror på att jag har en massa kardemumma i bulldegen och fyller semlorna med enormt mycket mandelmassa. 2 tips som ni inte får missa! Hela familjen mumsade och höll med om att de åt årets godaste semla.
Just kardemumma och mycket kardemumma är superviktigt för att få till goda semlor. Men minst lika viktigt är att göra ett stort hål för mandelmassan i semmelbullen. Jag lämnar i stort sett bara kanten, resten tar jag ut och blandar med riven mandelmassa och lite mjölk, innan jag sedan fyller semmelbullehålet med mandelmassablandningen, toppar med grädde, locket och lite florsocker.
Isak och Ida som inte tycker om mandelmassa (än) fyller hålet med vaniljsås och toppar se'n med grädde. Tidigare när Isak inte tålde mjölk skippade han grädden och hade bara en massa vaniljsås i (och på) bullen. Funkar det med.
Isak älskar mina semlor och det var tack vare honom som jag orkade baka semlor i söndags trots att jag var lite seg efter Stockholmsresan. Men vad gör man inte för att glädja sina barn?! Och med tanke på hur himla gott det var så är jag glad att jag bakade. Det går ju faktiskt väldigt snabbt och smidigt att baka några semmelbullar, när man inte behöver kavla eller fylla dem med något.