måndag 19 februari 2018

Broccolisoppa med färskost

Man kan aldrig få för många snabbfixade vardagsrecept, eller hur? Grönsakssoppor är perfekt vardagsmat för stressade familjer - koka mjukt, mixa, krydda och i med en skvätt grädde, klart!

Här kommer receptet på en broccolisoppa där jag även tillsatt lite färskost, främst för redning då jag tyckte att soppan blev lite för vattnig (hade i för mycket vatten från början).


Broccolisoppa med färskost

1 bukett broccoli, färsk (eller liknande mängd fryst)
5-7 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl grädde
100 g färskost
salt, svartpeppar

Dela broccolin och koka mjuk i vatten och buljongtärning.
Mixa med stavmixer.
Koka upp med grädde och färskost.
Smaka av med salt och svartpeppar. 
Blir soppan för tjock så kan du späda med mer vatten.

Det blev en fyllig och god broccolisoppa tack vare färskosten. Jag använde en naturell variant men det är säkert gott att använda med smak också, t.ex. vitlöksost.

Beroende på hur tjock/lös soppa du vill ha kan du anpassa vattenmängden när du kokar broccolin.

************************

Då är vardagen igång igen och tyvärr dras jag med en förkylning - feber och lite halsont. Jag är för frisk för att vara hemma men orkar inte prestera max på jobbet. Inte roligt! Det viktiga nu är att inte Ida och Isak blir smittade för torsdag nästa vecka ska de provoceras mot hasselnötter på sjukhuset och då får de inte vara förkylda för immunförsvaret ska vara på topp.

Så tråkigt att inte känna sig helt pigg. Orkar inte mycket mer än att ligga i soffan med en filt över mig, trots att det är en massa jag hellre vill göra och en del annat jag måste göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar