Julbakar ni för fullt?
Tänkte ge er ett recept på nå supersmarrigt men utan de traditionella julsmakerna. Men choklad är ju aldrig fel. Har ni gjort julens godaste godis så har ni kanske dumle hemma och då passar det perfekt att göra några dumlemuffins också.Dumlemuffins med noblesse
100 gram smör
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
0,5 tsk bakpulver
ca 15 stycken dumlekolor
ca 15 stycken noblessechoklad
Smält smöret.
Knäck äggen i en skål.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner med en slev till skålen.
Blanda sist i smöret och rör tills smeten är ordentligt blandad.
Häll upp i formarna till två tredjedelar med smet.
Tryck ner en dumle i varje muffins.
Grädda sedan i mitten av ugnen i 200 grader cirka 8-10 minuter.
Ta ut och lägg en noblesse på varje muffins.
När ni läser receptet förstår ni att man inte kan misslyckas. Så mycket god choklad i en o samma form.
Färdiggräddade med en dumlekola i mitten. |
Lägg en noblesse på varje varm muffins så smälter de och muffinsen blir ytterligare lite godare. |
Åh så gott! |
Nu ska jag ta ytterligare en dumlemuffins, en kopp te och se Gessle på tv.
Ett bra avslut på en tråkig måndag.
Ha en bra måndag och kom ihåg att njuta och inte bara stressa!