Sojapenslade kycklinglår
2 kg kycklinglår
0,5 citron
0,5 dl smält smör
salt, peppar
kinesisk soja
Till grytan
0,5 gul lök, i klyftor
1 st morot, i bitar
2 dl vatten
1 msk kycklingfond
Gnid in kycklinglåren med citronhalvan.
Blanda smöret med kryddor och soja och pensla runt om kycklinglåren.
Lägg lök, morötter, vatten och fond i en botten på Crock pot-grytan.
Lägg kycklinglåren ovanpå.
Tillaga på låg effekt i 5 timmar.
Kontrollera att kycklingen är klar genom att se att skära ett snitt för att se att vätskan är klar och köttet vitt.
Det blev god smak på kycklingen med den här kryddningen så den kommer jag använda mig av fler gånger. Har ni ingen Crock pot kan ni tillaga kycklingen i ugnen så klart. Men jag älskar verkligen min Crock Pot där maten sköter sig själv och blir supergod. Vid middagsbjudningar är det extra perfekt för då är ugnen ledig till annan matlagning eller bakning.
Redo att tillagas i många timmar för att bli möra o goda. |
I dag hade vi äntligen lite sol på altanen när jag kom hem från jobbet och tack vare vårt fina lä-hörn blev det så pass varmt så vi kunde sitta ute o äta middag. Oj så efterlängtat och oj så härligt. Men alltså när ska vi få någon riktig värme?! Prognosen lovar ingen värme så jag känner mig lite smådeppig. Mitten av maj och rent ut sagt så är det skitkallt.