Potatisbakelser
potatismos
ev. ägg
ost
Klicka ut potatismos på en plåt.
Eventuellt kan du knäcka i ett ägg i moset först för att få till en bättre konsistens
men det struntar vi i pga ägg-allergi.
Lägg en skiva ost på varje potatishög.
Gratinera i 200 grader tills potatisbakelsen är varm och osten har fått fin färg.
Superenkelt att göra och vill man så kan man krydda på moset med lite örtkryddor, grillkrydda, chili eller andra favoritkryddor som passar till det man ska äta.
Nästa gång gör jag nog potatisbakelserna i små formar att servera och äta direkt ur. Dels är det vackert och roligt att få sin egna lilla skål, dessutom flöt potatisen ut och blev lite väl platt och i en skål behåller den formen.
I dag blir en dag hemma med Ida som nyser och snörvlar. Som vanligt den här årstiden så funderar man om det är förkylning eller pollenallergi. Egentligen spelar det inte så stor roll vad det är, för hon är i alla fall för trött för att orka gå till skolan. Och för säkerhets skull har vi börjat med pollenmedicinen för är det inte allergibesvär nu så lär de komma snart.