fredag 10 mars 2017

Bakdag i Åre

Bloggen är inte så väluppdaterad nu under vårt sportlov. Har fullt upp med annat, inget wi-fi och jag tycker inte om att mobilblogga - som jag gör just nu.  Men när vi kommer hem till wi-fi och datorn har jag recept att dela med mig av. 

Barnens kusin Emelie har brutit benet, stackarn, så hon kan inte åka slalom med de andra. Istället har hon fått vara kvar i huset med mig, som inte heller åker skidor. Gårdagens sol byttes till mulet o grått väder i dag så det passade perfekt att stanna inne o baka. 


Vi började med att göra en semmelkladdkaka med mycket smak av kardemumma. Så god tillsammans med en klick grädde och perfekt när man inte orkar/hinner baka riktiga semlor. 

Det stod en påse Polly på bänken så jag blev sugen att använda det i bakningen. Vi gjorde en kaksmet med sirap, som kolakakor, dessutom blandade vi ner Polly. Det blev riktigt gott men var svårt att få till en bra deg och sen var det krångligt att få till två längder som inte bara smulade sönder. Men Emelie fixade det galant, liksom det mesta av bakningen. Jag var bara en assistent.

onsdag 8 mars 2017

Hockey i Åre

Nu fortsätter vi sportlovet med skidåkning i Åre, men inte missar vi hockeyn för det. Gårdagens bortamatch mot Hv såg vi på O'Learys på Holiday Club i Åre. Det blir spännande slut av SHL, lite för spännande efter gårdagens storförlust. Luleå riskerar nu att missa slutspelet efter en skitsäsong. 






När inte hockeyn levererade var det ju tur att maten gjorde det. Som vanligt åt jag en Caesarsallad med kyckling. Favoritsalladen!

Eftersom vi ville se hela matchen blev det många timmar på plats så då passade vi på att äta lite efterrätt också. Tyvärr hade det bara glass, jag var sugen på en smarrig chokladkaka. Men man tager vad de haver. 


måndag 6 mars 2017

Exotisk planka

Är det nån som är vaken? Vi har sportlov och dagarna flyter ihop, men jag kom på att det är ju måndag och vanlig arbetsdag för många och därmed har nog många även gått o lagt sig. Själv har jag sportlov i Jämtland och efter en lugn morgon åkte vi in till Östersund en sväng där barnen fick shoppa på Lager 157, som öppnade för någon vecka se'n. Vilken tajming att vår nya favoritaffär öppnar i Östersund precis innan vi ska dit. Lycka!

Till middag blev vi bjudna på en god Exotisk planka, beställd från Ica Kaxås, men jag vet att det finns på många Ica-affärer och kan beställas på nätet. Plankan innehöll flera sorters kallskuret, en massa exotisk frukt, ost o kex, potatissallad, bröd och smör. Riktigt festligt och supergott.

Mums!
Melon, majs, vindruvor, ananas och passionsfrukt var en del av all frukt.
Kycklingklubbor, fläskkött, skinka och rostbiff var det kallskurna.
Ost, kex och smör fanns också på brickan.
Många godsaker snyggt skuret och snyggt upplagt.

lördag 4 mars 2017

Nyfiken?

Nu har en ny Smakbox levererats och det är lika spännande varje gång. Hela familjen river och sliter i grejerna för vi är så ivriga att få se allt. Den här gången var det 18 produkter till ett värde på nästan 500 kronor och temat på boxen i dessa sportlovstider är Tillsammans

Eftersom halva grejen är spänningsmomentet vill jag inte avslöja allt som är i boxen men det är något salt, något sött, något drickbart, något ätbart, dvs en härlig blandning av nya och gamla favoriter.

Vad tror ni gömmer sig i lådan?

Om ni också vill ha en Smakbox full med varor varannan månad kan ni börja prenumerera här. Ni får inte glömma att uppge rabattkoden MATRO som ger er 15% rabatt på er första box.

Jag kan helt ärligt säga att jag har varit jättenöjd med Smakbox varje gång. De flesta produkterna har jag använt, men självklart finns det vissa saker som inte har kommit till användning. Men det är så kul att få testa nya produkter och hitta nya favoriter bland produkter man aldrig kanske hade provat i vanliga fall.

I samarbete med Smakbox

torsdag 2 mars 2017

Fina Ida

I dag ska jag tillbringa hela dagen med denna snygging! Min fina, kloka och känsliga Ida.

Nyklippt tjej...
...med glittrande stenar...
...och fina lockar
I söndags fick vi äntligen tid att klippa Ida, så välbehövligt och som vanligt var hon lite extra fin när vi gick från salongen med glittrande stenar och lockar i håret. Ida var så lycklig över sitt fina hår när vi gick till bilen och som hon själv sa "Vilken tur att mössan var kvar hemma".

Gissa om jag blev nå glad när jag såg att favoritsalongen Icon hade söndagsöppet och när jag väl såg söndagstiderna då var jag snabb att boka. Söndagsöppet - det är service på hög nivå och perfekt för att få vardagspusslet att gå ihop för stressade barnfamiljer.

onsdag 1 mars 2017

Västerbottensskagen på rödbetor

I dag känns det bättre än i går, tack o lov. Nu känner jag mig mindre stressad och ser fram emot en kväll hemma utan måsten. Nästan så att jag skulle vilja fira med nå gott o mysigt till o med, men det är bara en dröm. Här blev det grillkorv till middag innan Ida skulle iväg på dans och jag får fira med en kopp extra gott te istället.

Men till helgen kanske vi passar på att äta nå gott och vill man bjuda på snittar men vill skippa brödet så är kokta rödbetsskivor supergott tillbehör till olika röror, t.ex. skagen.



Västerbottensskagen på rödbetor

(färdig)kokta rödbetor
500 g räkor med skal
1,5 dl crème fraiche
0,5 dl majonnäs
0,5 kruka dill
0,25 citron, pressad
0,5 röd lök, finhackad
75 g Västerbottensost, riven
cayennepeppar

Skala räkorna, grovhacka dem något.
Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med cayennepeppar.

Skiva rödbetorna och lägg dem på ett fat.
Klicka skagenröra på rödbetsskivorna.
Servera som snittar till fördrinken, på buffébordet eller som förrätt

Så himla gott! Jag använder färdigkokta rödbetor för det är så himla smidigt, skagenröra däremot gör jag nästan alltid själv och som oftast använder jag favoritreceptet med västerbottensost. Vill man göra det ännu enklare för sig så använder man färdig skagenröra också.

Servera med lite sallad som en god förrätt.
Servera överbliven skagenröra och räkor i skålar bredvid för extra lyx.
Servera snittarna på ett buffébord t.ex.

I morgon är det en spännande dag! För det första så ska Ida på soja-provokation på sjukhuset, hoppas, hoppas, hoppas att det går bra och att hon klarar soja utan problem. Största orosmomentet inför i morgon är nog om vi tar oss ut med bilen. Snön har vräkt ner hela da'n så jag misstänker att plogen kommer i natt och ger oss en hemsk plogkarm så att jag inte tar mig ut med bilen. Men jag har en reservplan - ta bussen, så det gäller att stiga upp i tid så vi hinner med bussen om det behövs.

En annan spännande sak som händer i morgon och som jag missar eftersom jag är på sjukhuset med Ida det är att systemet/gränssnittet som jag har jobbat med det senaste halvåret driftsätts/lanseras för kommunens alla medarbetare. Håller tummarna där också att det går bra och att mottagandet blir positivt. För säkerhets skull tar jag med mig jobb-datorn till sjukhuset för att kunna rycka in och hjälpa till om det krisar. Men jag tror och hoppas att det inte behövs.

tisdag 28 februari 2017

Desserts, eller?

Vilken dag! En riktig usch-å-blä-dag, trots att det är fettisdag och tillåtet att frossa i semlor (om man hade haft några). Men nu är snart den här dagen slut och det kan bara bli bättre imorgon. Peppar, peppar....


Jag försöker tänka och känna så här!



Men det är så här jag känner mig!


I morgon ska jag försöka vara mer positiv o glad och ge er något gott recept inför helgen. Förrätt eller efterrätt, vad är ni mest sugen på? Nu ska jag stänga ner datorn o lägga mig i soffan o se hockey och försöka sluta sura 😀