Planering är allt!
Med en bra planering så fixar man en fest utan stress (och gästerna blir imponerade). Det viktigaste för mig är att planera och förbereda så mycket som möjligt så att jag under festen kan slappna av och ha roligt med gästerna och endast behöver göra en del småfix. För vem vill stå i köket och jobba när väl gästerna är på plats? Jag laddar t.o.m kaffebryggaren i förväg.Efter mitt schlagerparty fick jag en del frågor om hur jag lyckades få till allt och hur jag hann med att göra en 5-rätters-meny. Jag älskar skriva listor och pricka av eftersom sakerna är gjorda. Både på jobbet och hemma använder jag mig av mina älskade listor. Ordning o reda!
Så här såg min planering ut till schlagerpartyt och den fungerade perfekt.
Om ni inte kommer ihåg menyn så hittar ni den här.
Festplanering
tisdag
baka mini-chokladmuffins och frys ner
onsdag
handla
torsdag
blanda ihop vitlökssmör
koka jordärtskocksoppan, men tillsätt inte grädde o vin
göra is
fredag
stek rostbiffen på låg temperatur
smält choklad i grädde till mintchokladganachen
gör hallonmousse
mixa persikorna och blanda med pressad citron
gör hallonsås till bellinin
lördag
ta upp muffins från frysen
skala rotfrukter
vispa ganachen
skiva köttet
bubbla 2 flaskor vatten
duka
blanda dipp
spritsa hallonmousse och mintchokladganache på minimuffins
strax innan gästerna kommer
skär rotsaker i bitar
fyll hallonsås i glasen
gör klart tomat-, mozzarella- och basilikaspetten, förvara tallriken i kylen
gör klart crostini med brie och pesto
Koka upp soppan, tillsätt grädde och smaka av
när gästerna kommit
Ta fram faten med snittar o tilltugg
Häll i Prosecco i glasen med hallonsås
under välkomstdrinken
gör vitlöksbrödspizzan, skär i bitar och servera
koka upp soppan igen och tillsätt vinet, servera
under tiden förrätten äts
tillaga rotsakerna i ugn