Torsdag, i dag är det torsdag och det innebär att imorgon är det fredag. Jippie! En efterlängtad fredag och sen en härlig helg på det. Det har varit en ovanligt lång torsdag eftersom jag vaknade redan klockan tre med en huvudvärk from hell som gjorde det omöjligt att somna om. Först nu efter många långa timmar och huvudvärkstabletter är den äntligen på väg bort och jag hoppas den försvinner helt snart och inte kommer tillbaka på mycket länge.
Tredje maträtten från Linas matkasses barnkasse, som vi har testat tack vare Buzzador, åt vi i fredags och det var en lövbiffsrätt.
Färskostfyllda lövbiffsrullar med persilja
5-7 hg lövbiff
salt o peppar
100 g cream cheese
0,5 ask fryst persilja
1 klyfta vitlök
sås
3 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl vatten
2 dl mjölk
0,5 tsk soja
0,5 kycklingbuljongtärning
Blanda färskost, persilja och pressad vitlöksklyfta.
Lägg ut lövbiff, krydda med salt och svartpeppar. Fördela färskoströran över skivorna.
Rulla ihop skivorna och fäst med tandpetare.
Hetta upp lite smör i en stekgryta och bryn rulladerna någon minut.
Ta upp dem och lägg på ett fat.
Tillsätt smör till stekgrytan och pudra över vetemjöl.
Vispa ner vatten, lite i taget, mjölk och soja. Smula ner buljongtärning.
Låt puttra 3-4 min.
Lägg ner lövbiffsrullarna i såsen och låt puttra 3-4 min eller tills de är klara.
Servera färskostfyllda lövbiffsrullar med stekta champinjoner och haricots verts.
I matkassen serverades lövbiffsrullarna med kokt potatis men vi valde potatisgratäng istället för att göra det lite festligare.
Jag tycker att vår variant av lövbiff, ost och sås är mycket godare och enklare att göra än den här varianten. Här hittar ni vårt favoritrecept. Vi har rationaliserat bort att göra rullar, det går mycket fortare och är godare att steka lövbiffen som den är och använda osten till såsen.
Gott tillbehör |
Fyllda lövbiffsrullar redo att stekas. |