fredag 22 augusti 2014

Slut på det gamla

Nu har jag precis kommit in på mitt hotellrum efter en dag med shopping. Åh vilket hotellrum, det kommer bilder i ett annat inlägg för nu tänkte jag visa er gårdagens avtackning. Kollegerna på mitt gamla jobb ville fira, eller vad det nu var, att jag slutar. Och vilken kväll jag fick!

Jag började med att plocka ner min skylt :)

Det började med mousserande rosévin och nötter innan vi gick till restaurangen. Och de lyckades pricka in ett av mina favoritviner - Rotari rosé. Där fick jag även blommor och en fin ljuslykta/vas helt i min smak.


Sen gick vi till CGs en av Luleås finaste och nyaste restauranger där jag började med en limonade, en fräsch fördrink med mycket citronsmak av bl.a. limoncello. Efter mycket beslutsvånda bestämde jag mig för att att äta renfilé, shitake-svamp (från Luleå) och potatispuré. Det visade sig var ett riktigt bra val för det var riktigt gott och köttet smälte i munnen.


Till efterrätt hade jag sett fram emot en creme brulé, men det var en stor besvikelse och jag hade hellre varit utan. Den var gjord på kondenserad mjölk och blev därför väldigt söt och smakade inte alls som jag hade hoppats på. Teet serverades i en söt kanna som inte var större än själva koppen.


Tack alla som var med för en riktigt trevlig kväll!

torsdag 21 augusti 2014

Cono Sur - dags att rösta

Nu har röstningen öppnat i Cono Surs recepttävling för bloggare. Om ni vill hjälpa mig eller nån annan så klickar ni här och ni kommer till röstningen.

Ni kommer väl ihåg min smarriga fyllda röding? Receptet hittar ni här.
När ni har klickat på er favorit så kommer ytterligare instruktioner. Ni måste nämligen även klicka på en länk i ett mejl ni får och först då är er röst registrerad. Allt för att minimera fusk. Men läs instruktionerna, där står det klart o tydligt.

Skolstart

Nu sitter jag ensam hemma i ett tyst hus. När hände det senast? 

Efter ett långt sommarlov känns det inte helt fel med lite lugn o ro i några timmar medan barnen är i skolan. I dag är det alltså skolstart här i Luleå, en skolstart som innebär att Ida börjar ettan, Isak sjuan och Olivia nian. Helt otroligt att jag har ett gymnasiebarn nästa år.

Jag ska ägna dagen åt att tvätta och packa inför min Stockholmsresa. Undra vad det är för väder där i helgen. Hoppas jag slipper regn, allt blir så mycket roligare då. Fast, tyvärr, tror jag inte att jag har sån tur. Nej nu måste jag sätta fart det är mycket som står på dagens to-do-lista och ska hinnas med innan jag ska bli avtackad ikväll.

Skolarbetet började på en gång, genom att de skulle skriva och rita vad de har längtat till.
Hittar ni Idas namn?
Jag älskar den här bilden!
När man ser den är det svårt att tro att de oftast är som hund o katt.
Mina finingar redo för skolan.

onsdag 20 augusti 2014

Skolstartspasta

Nu ligger jag utslagen i soffan. 

Alltid när barnen får sommarlov firar vi, antingen på restaurang eller med en sommarlovsbuffé hemma. I år bestämde jag att det var dags att fira skolstarten också, som är imorgon. Så vi gick till Pastabacken, Luleås bästa pastarestaurang där vi åt och åt och åt. Deras portioner är enorma men det är såå gott så det går inte att sluta äta.

Mina tre fina hjärtan i väntan på maten

Och sen kom maten:

Potatistimbaler

Då har jag loggat ut från kommunen för sista gången. På måndag är dags för nya äventyr inom landstinget istället. Det känns spännande, motiverande, utmanande och otroligt roligt. Hoppas jag tycker det även om några månader :) Men innan måndag är det dags för skolstart, avtackning och Stockholmdagar så jag har inte hunnit bli nervös än. Men på söndagkväll lär det nog kännas i magen.

I söndags vid vår bröllopsdagsmiddag gjorde jag potatishjärtan till köttet, en snygg detalj på tallriken.


Potatistimbaler
8 medelstora potatisar
gräslök
persilja
salt
svartpeppar
1 msk rapsolja

Skala och koka potatisarna. Låt svalna.
Riv potatisen grovt på rivjärn.
Blanda potatisen med färska örter, salt, svartpeppar och olja.
Lägg pepparkaksformar på en plåt (smord eller med bakplåtspapper).
Fyll formarna med potatisblandningen. Pressa ordentligt.
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.
Lossa försiktigt formen från potatistimbalen. 

Det är var otroligt gott och så vackert sätt att servera potatis på. Eftersom jag älskar färska örter tog jag ganska mycket. Men blanda ner lite, smaka av och blanda ev. i mer så blir det perfekt även för dig. Tänk på att både formen och potatisen är jättevarm när du ska lossa formarna.

Till Leif gjorde jag en potatis-älg nu när älgjakten närmar sig.
Hjärtan och stjärnor - mina favoritformer
Alla formar är fyllda, nu är det dags för ugnen.

Drömmer om jordgubbar

God morgon! Tänkte bara säga ett snabbt hej innan vi ska i väg till jobb och fritids (skolan börjar först i morgon). Jag hann inte höra av mig något i går för det var så fullt upp hela kvällen, bl.a. ett långt föräldramöte med Isaks fotbollslag.

Jag hann i alla fall rensa kameran en aning inför min Stockholmsresa och då hittade jag de här härliga bilderna från i somras då man kunde frossa i svenska smakrika goda jordgubbar. Nu är det nästan ett år kvar tills vi får äta solmogna jordgubbar igen.

måndag 18 augusti 2014

Whopper

…och regnet det bara öser ner…

Usch vilket grått o tråkig väder vi har nu, vi är ju så ovana vid regn så vi är nog alla lite småchockade över hur mycket det kan regna. I och för sig har vi det rätt mysigt nu med tända ljus, myskläder och vi är ju inne i värmen och har det bra. Men nyss hade Ida fotbollsträning, då var det inte lika varmt och mysigt. Det är inte speciellt kul att vara en fotbollsmamma när regnet öser ner.

Leif är tokig i whopper från Burger King, så jämt när jag är i Stockholm köper jag med mig minst en whopper åt honom. Så på lördag är det dags igen om jag fortsätter att vara snäll. I helgen ville han prova göra sin egen och jag tror han blev nöjd, själv tycker jag varken om majonäs eller saltgurka på hamburgare.

En oäkta whopper på många sätt :)

Whopper
nötfärs 100 g/burgare
salt o peppar
sätt ihop whoppern i denna ordning
bröd
hamburgaren
saltgurka
ketchup
lökringar
tomatskivor
sallad
majonäs
bröd

Blanda ihop nötfärs, salt o peppar. 
Forma till hamburgare.
Grilla hamburgaren några minuter per sida.
Grilla "inne-sidan" på brödet.
Sätt ihop whoppern i rätt ordning :)

Vilken hamburgerkedja har bästa hamburgaren enligt er? Jag tycker faktiskt att de godaste är de man köper på idrottsevenemang :)