För ovanlighetens skull grillade vi inte till middag utan vi åt en kycklinggryta som tillagas i ugnen.
Röd curry-kyckling med banan
kycklingfilé
0,5 purjolök
200 g champinjoner
0,5 msk röd currypasta
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar, grovmalen
2,5 dl grädde
1 tsk curry
1 dl vatten
1,5 msk kycklingfond
1-2 msk Maizena majsstärkelse
2 msk pressad apelsinsaft eller juice
2 msk kokosflingor
2 bananer
Strimla kycklingköttet, skölj och finstrimla purjolöken och skiva champinjonerna.
Bryn kycklingstrimlorna tillsammans med currypastan.
Tillsätt purjolöken och svampen och låt alltsammans fräsa i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
Häll över det frästa i en smord ugnssäker form.
Rör samman grädde, curry, vatten, fond, Maizena och apelsinsaft/juice till en sås.
Fördela blandningen över kycklingen.
Rosta kokosflingorna i en torr het stekpanna och strö över kycklingen. Ställ in i mitten av ugnen i 225°C ca 15 minuter.
Skala bananerna och skär i skivor. Lägg dem ovanpå rätten och ställ in i ugnen i ytterligare 5-10 minuter.
Servera med ris och en fräsch sallad.
Skivade bananer på kycklingen
och dags för ytterligare 5-10 minuter i ugnen.
Kyckling och curry är en storfavorit hemma hos oss så det här åts det rejält mycket av. Nästa gång tar jag nog lite mer banan för det är så otroligt gott till kyckling och curry. Jag satte ingen rostad kokos i kycklinggrytan utan jag serverade det i en skål brevid.I helgen har vi, framför allt Olivia, rivit tapeter i vårt gamla sovrum som ska bli Isaks nya rum. Det var många lager tapet och Olivia tyckte det var rätt fascinerande att se alla olika mönster och färger som har varit på väggarna tidigare.
Olivia och Ida kämpar med de gamla tapeterna som ska bort.