Idag har jag varit på två promenader, både med Olivia och med mamma, och det var nog tur det eftersom jag har ätit lite väl mycket kladdkaka den här helgen. Åsa bjöd på en riktig höjdarefterrätt igår. Chokladkladdkaka, mint och päron kan inte bli fel, eller hur? Både jag och Olivia längtade så efter den att vi var tvungen att baka efter middagen.
Kladdkaka med päron och After Eight125 g smör
200 g mörk choklad
2 ägg
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
0,5 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
1 burk konserverade päron, 400 g
1 liten ask After Eight
Lägg en bakpappersrundel i botten på en form med löstagbar kant. Smörj kanten.
Sila bort spadet från päronen och lägg dem i en cirkel med snittytan nedåt i formen.
Hacka chokladen.
Smält smöret i en kastrull och låt chokladen försiktigt smälta i det.
Ta bort kastrullen från värmen och rör in ett ägg i taget.
Tillsätt sockret och blanda väl.
Rör ner vetemjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Blanda ordentligt.
Ringla smeten över päronen.
Grädda i 200 grader i 20-25 minuter något under mitten av ugnen.
Låt After Eight smälta på chokladkakan efter att den tagits ur ugnen.
Servera som den är eller med grädde och/eller glass och Njut.
Choklad och mint är min absoluta favoritkombination och eftersom jag tycker det är gott med frukt eller bär till kladdkaka kommer det här nog bli en stående favorit här i huset. Beroende på hur kladdig du vill ha kakan väljer du tid i ugnen. Det blir minimalt med disk, sånt tycker jag om, eftersom alla ingredienser tillsattes i kastrullen där smöret smältes. Jag använde dessutom bara en slickepott att rör om med, dvs ingen visp.