Nu har jag precis kommit hem efter en sen middag på Scandic hotell där vi planerade det sista inför i morgon. Det har varit full fart hela da'n, efter jobbet hann jag hem en kort sväng för lite lunch, se'n rusade jag vidare till Teknikens hus för att ställa i ordning för morgondagens
invigning. Nu ska jag se de sista minutrarna på vm-kval-matchen i fotboll tillsammans med en kopp te, sen är det sängen som gäller för imorgon måste jag vara pigg o kry. Jag är lite orolig för halsen känns inte bra, igår hade jag ju inte det minsta ont och nu kan jag knappt svälja. Vill inte, vill inte, vill inte....
I söndags lagade jag en snabbfixad, stark och smakrik kycklinggratäng som tillagades utan stekning.
Chilikycklinggratäng (6 port 6 propoints/port)
1 kg kycklingfilé
tomatsås:
1 förpackning passerade tomater
3 msk tomatpuré
0,5-1 spansk peppar
2 msk färsk basilika
salt och peppar
ostsås:
1 msk matfett
1 msk vetemjöl
3 dl lättmjölk
60 gram riven ost
salt och peppar
Börja med tomatsåsen:
Finhacka chilin (spansk peppar).
Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull.
Låt koka medan du gör det övriga.
Tillaga ostsåsen:
Smält margarinet i en liten kastrull vispa ned mjölet.
Tillsätt 1,5 dl mjölk och låt koka upp under omrörning.
Tillsätt resterande mjölk och låt koka i ca 3 min.
Ta kastrullen från värmen och lägg i osten som ska smälta ned.
Smaka av med salt och peppar.
Blanda ihop gratängen:
Skär kycklingfiléerna i bitar och lägg i en ugnsform.
Häll tomatsåsen över kycklingtärningarna och sedan ostsåsen.
Ställ in formen i 225 grader och låt stå cirka 30 minuter, tills kycklingen är fast och vit rakt igenom.
Servera tillsammans med pasta, ris eller sallad.
En god kycklingrätt som vi åt med pasta och sallad. Den blev ganska stark och det var mycket sås så det hade nog passat bättre med ris som suger upp mer sås och lindrar hettan. Jag älskar mat som klarar sig själv i ugnen så den här kommer jag göra fler gånger. Helt underbart att slippa stek-os dessutom.