lördag 4 maj 2013

Mässa, Middag och Markus

Nu har jag precis avnjutit en god middag - kyckling- och bulgursallad - och tänker inte göra mycket mer i kväll. En hel dag på mässan sätter sina spår, jag känner mig lite seg i både huvud och kropp. Innan jag for iväg chansade jag och skrev en lista till resten av familjen på vad som borde göras idag. Och vet ni vad? När jag kom hem var allt gjort. Oj, vilken stolt mamma jag blev då. De kan om de vill!


På barnmässan som är en del i den stora Vårmässan stod jag i Astma- och Allergiföreningens monter där vi förutom att informera, värvade medlemmar, sålde pins o handkräm och delade ut chokladbollar till barnen.

Det vi är mest stolta över är att Astma- och Allergiföreningen i Luleå har blivit utsedd att med pompa & ståt arrangera en invigning av den landsomfattande kampanjen ”Barnallergiåret”. Detta kommer att ske i oktober, så håll ögonen öppna!


Innan mitt monter-pass hann jag se och lyssna på Markus Aujalay som lagade svamprisotto på köksscenen. Självklart köpte jag ett signerat ex av hans nya kokbok också.


Tillägg senare på kvällen:
När det var dags för Ida att sova och hon skulle välja kvällsbok så valde hon Markus kokbok som jag hade köpt. Sen la vi oss i hennes säng och jag läste vad recepten hette för henne. Efter halva boken var jag så trött så jag orkade inte läsa nå mer utan ville ligga och vila ett tag istället. Men då blev Ida jättearg och ville absolut att jag fortsatte att läsa hela boken. Det är min tjej det!

Kalasdag

I dag blir en riktig kalasdag på barnmässan hoppas jag...igår var det i alla fall en kalasdag då vi firade pappa som fyllde år i torsdags. Vi började med bubblor av olika slag både med och utan alkohol, till det åt vi mina goda pestorullar, chips, tacochips, gurka, rädisor, vindruvor och ostkex.


Till varmrätt blev det en god chili con carne, chili sin carne, köttfärspaj, ris, sallad och hembakat bröd. Jag och Ida som älskar bönor åt riktigt mycket av chilin, som jag drack ett gott rosévin till. Måste köpa mig en egen box inför våren och sommarens alla middagar på altan. För visst är det så att rosévin är godast utomhus?


Efterrätten blev en tårtbuffé med pavlova, mandelmassatårta, äppelpaj, en massa frukt o bär, grädde och vaniljsås. Sen fick man själv plocka ihop sin egen favorit-tallrik.

fredag 3 maj 2013

Bakat & Gott

Tänk att fredagar är lika underbara trots att man bara har jobbat två dagar sen den senaste ledigheten. Jag har jobbat över alla dar den här veckan så jag smet lite tidigare idag. Så skönt! Jag har precis förberett godaste drinktilltugget till i kväll - Pestorullar. Har ni inte provat det än måste ni prova för det är lika enkelt att göra som det är gott. Jag använder alltid Icas röda pesto som är nötfri...och underbart god.

Bred röd pesto på smördeg, strö på riven ost och rulla ihop.
När det är dags att äta: skär i skivor och gräddar i ugnen.
De är godast nygräddade.

Nu tänkte jag sätta mig i soffan med en kopp te och bläddra i en ny baktidning. Hoppas jag får nån inspiration till helgens bakning, enligt framsidan så verkar det finnas många smarriga recept. Har ni hunnit läsa den än? Finns i butik nu!

Vårfin tidning!

torsdag 2 maj 2013

Kakbak

Känns som fredag när man sitter och ser Let's Dance, men det är en dag kvar på arbetsveckan. Efter jobbet åkte jag och fixade i ordning Astma- och Allergiföreningens monter till helgens Barnmässa. Ska bli kul att stå där i helgen och försöka engagera och inspirera människor med astma och allergier och informera andra vad man kan göra för att underlätta livet för "drabbade". Har ni vägarna förbi hoppas jag att ni kommer fram och säger hej.

Innan jag åkte till Arcushallen där mässan ska vara så levererade jag en ägg- och mjölkfri långpannekaka med kanelhavreströssel till ett möte. Hoppas de tyckte om fikat.



Dagens köksbild!

Igår rev Leif hela vägen in till den rena träväggen så nu ska det isoleras. Man vet ju aldrig vad man får för överraskningar när man börjar riva, men på den här väggen såg allt bra ut. Skönt att det inte var nå fukt där inne.

onsdag 1 maj 2013

Så goood grillmiddag

Oj, vilken god grillmiddag vi precis har avslutat. Vi helgrillade en älgrulle och trots att rulle anses vara en av de sämre bitarna så blir den alltid så mör och god när vi grillar den. Vi satt tysta och bara njöt, så gott blev det och vi blir lika överraskade varje gång. Undra när vi lär oss oss att det är helt underbart gott att grilla hela (lite sämre) bitar.
Vi låter köttbiten ligga i marinad i minst 2 dagar sedan grillas den på indirekt värme till innertemperaturen är ca 65 grader.


Idag grillade vi även grön sparris. Underbart vårtecken att nu god sparris finns i affärerna till bra pris. Så enkelt o gott att grilla dessutom.
Pensla med olivolja, strö på flingsalt, grilla på ganska hög värme i fyra min/sida, vänd ofta.


Till köttet och sparrisen åt vi Isaks favoritpotatis - ugnsstekta potatishalvor. Måste nästan vara enklaste sättet att tillaga god potatis på.
Tvätta och halvera potatisarna, pensla med olja, krydda med grillkrydda eller annan god krydda, tillaga i 200 gr ca 30 min beroende på storlek.

Matsedel v.18 april/maj 2013

Strejken blev avblåst och jag behövde inte skicka med barnen matlådor till skolan. Skönt! Så nu är det bara middagar som behöver planeras den här veckan, en vecka med både en valborgsmässoafton och en ledig dag mitt i veckan. Men framför allt en vecka med ett kök som är upp o ner. I dag ska jag fortsätta att få lite ordning i kaoset. Igår var det bara jag, Leif och Ida som ville äta hemma och med ett byggstökigt kök valde vi det enkla - köpa grillad kyckling, trots att det var Valborgsmässoafton och chans till fest.

Matsedel v.18 april/maj 2013
Må: Tacos
Ti: Färdiggrillad kyckling
On: Helgrillad älgstek
To: Köttgryta
Fr: Chili con/sin carne hos mina föräldrar
Lö: Grillad citronlax
Sö: Korvgryta


Isak glömde stänga av larmet på telefonen så han vaknade före sju och när han slog på tvn vaknade även jag. Suck, jag ville ju ha sovmorgon. I dag ska jag försöka hitta lite bakgrejer och baka en mjölk- och äggfri kaka. När jag väl har hittat bakgrejerna (och smutsat ner dem) så passar jag nog på att använda upp våra bruna bananer till en tiger-banankaka.

Glöm inte att gilla Få lite matro på Facebook!

tisdag 30 april 2013

Chokladnyhet

Har ni sett Almondys nyhet? Deras klassiska supergoda daimtårta har fått ett lager med mjölkchokladmousse också. Jag vet en som nog gillar  den - Olivia. Hon älskar Almondys daimtårta med mandelbotten, kräm och daim- och mjölkchokladöverdrag, att det dessutom är ett lager mjölkchokladmousse gör nog inget :)


Har ni inte fixat efterrätt till kvällens Valborgsmässoaftonsmiddag är det perfekt att ta fram en Almondy-tårta från frysen. Jag älskar att baka och göra efterrätter men ibland hinner inte ens jag ordna med det då är det tur att det finns genvägar.

måndag 29 april 2013

Påbörjad köksrenovering

Nu har vi äntligen påbörjat vår köksrenovering på allvar. Det kommer bli några jobbiga veckor månader men jag får fokusera på hur bra det kommer bli när vi väl är klara.

Så här såg köket ut i lördags

I lördags la vi ut en annons på Blocket för att kolla om det fanns nå intresse för vårt gamla kök. Och det fanns det! Många har ringt och mejlat och hon som var mest intresserad ville hämta alla skåp redan idag, så det var bara att sätta igång och montera ner allt. Men innan vi kunde ta bort skåpen var vi ju tvungna att hitta nya platser för alla saker. Inte så lätt! Men såå skönt att slippa frakta bort allt.

Så här ser köket ut nu! Stolarna håller upp diskbänken :) 

Spis och fläkt har vi satt provisoriskt på en annan vägg för långväggen ska tilläggisoleras. Ska även försöka flytta diskbänk och diskmaskin för att få väggen helt tom.

Bildproblem

Det verkar vara lite problem med en del av bilderna, tyvärr.
Jag tror jag vet vad det beror på och ska sätta mig ikväll och fixa till det.

Har ni klart med Valborgsmenyn?
Enligt väderprognoserna ska det regna imorgon hos oss.
Antingen får det vara fint väder eller så får regnet ösa ner så att barnen inte alls vill gå ut :)


Ha en bra dag så hörs vi ikväll och då hoppas jag att det är ordning på bilderna igen.

söndag 28 april 2013

Tomat- och lökgratinerad fläskfilé

Skiner solen hos er också? I dag tog vi fram utemöblerna och det är nå speciellt när man kan börja sitt ute på altanen. En altan som ska rivas i sommar och ersättas med en ny och större. Men nu är det först en köksrenovering som gäller och nu är alla överskåp tömda och rivna. Vi har inte hittat nya platser för allt men det löser sig nog så småningom (hoppas jag), tills vidare är köksbordet förvaringsplatsen. Undra var vi ska sitta o äta middagen?

Igår gjorde vi en god och enkel fläskfilé som vi åt med potatisgratäng och sallad. Trots att det var helg så grillade vi alltså inte, men idag är det grillat som gäller.
Tomat- och lökgratinerad fläskfilé
1 kg fläskfilé eller fläskytterfilé
3 tomater
1 rödlök
1 vitlök
Färsk basilka eller 1,5 tsk torkad
3 dl riven ost
salt och peppar

Putsa fläskfilen och skär i skivor, bryn dessa tills de är färdiga.
Salta och peppra.
Lägg dem sedan i en ugnssäker form.
Skär tomat och lök i mindre bitar och rör ihop med en pressad vitlök.
Grovhacka ned basilika, och rör ner i tomatröran och bred ut allt detta över fläskfilen.
Riv rikligt med ost över och gratinera i 200 grader tills osten har fått lite fin färg, ca 15 min.
Servera med en god potatisgratäng och en sallad.


Det här var helt i min smak. Serverad med en krämig potatisgratäng och en sallad var det en perfekt helgmiddag. Tomat, rödlök och basilika blev ett jättgott tillbehör så nästa gång tar jag nog mer av det. För Isak som tycker om "rent" kött utan sås eller annat smarrigt var det inga problem att skrapa bort den goda tomatröran (perfekt för då fick vi mer av det goda).

lördag 27 april 2013

Lunchlådor till strejkdrabbade barn

En strejk bland kommunals medlemmar närmar sig och i Luleå är bl.a. kökspersonalen på alla skolor och förskolor varslade, detta innebär att barnen måste ha matlådor med sig på måndag. Skolbarnen måste ha varsin lunchlåda med sig och Ida måste dessutom ha med sig ett mellanmål.

Nötter, jordnötter, mandlar och sesamfrön är förbjudna i hela kommunen så jag hoppas alla vet och respekterar det. På Olivia och Isaks skola får man dessutom inte ha med sig ägg eftersom det finns en som är jätteallergisk mot det. Kolla vad som gäller på era skolor och förskolor!

Här har jag några tips på lunch som inte behöver värmas (för barnen får inte låna micro).

Pastasallad. Går att variera men mina barn gillar en enkel variant med pasta, majs, gurka, tomat och skinka eller köttbullar. Jag tycker dessutom det är gott med lite purjolök, fetaost och sallad.
b2ap3_thumbnail_100_7589.JPGRisoni är gott att använda i en pastasallad
Kycklingsallad. Stek kycklingen och smaksätt med bl.a. thaichilisås, blanda sedan med knaperstekt bacon och grönsaker så får du en smakrik sallad.
b2ap3_thumbnail_kycklingsallad.jpgGod och matig sallad utan kolhydrater.
Tacosallad med tacochips. Blanda ihop dina tacofavoriter, som hos oss är tacoköttfärs, majs, gurka, tomat, sallad och salsa. Skicka med en annan låda med tacochips.
b2ap3_thumbnail_100_2059.JPGBlanda ihop tacofavoriterna i en låda och ta chips/skal i en annan låda.
Kycklingklubbor. Vira en bit folie eller papper längst ner så är det inte så kladdigt att hållla. Eller gör kycklingspett som då har en pinne att hålla i och kladdet minskar.
b2ap3_thumbnail_kycklingspett_20130427-125714_1.jpgKycklingspett brukar vara populärt hos barn.
Pizzabullar. Baka saftiga pizzabullar i helgen med valfri fyllning och fyll upp i frysen, hos oss är skinkfyllning populärast och sen kommer nog tacofyllning.
b2ap3_thumbnail_pizzabulle.jpgPassa på att baka pizzabullar i helgen.
Matig baguette. Fyll en baguette med t.ex. köttbullar, salami&brie eller rostbiff och en massa grönsaker.
b2ap3_thumbnail_100_7502.JPGEn fylld baguette passar också till lunch.
Varm korv och bröd. Det är sagt att vi ska skicka med kall mat, men jag tror att de menar att maten inte går att värma på skolan och förskolan. Om man får skicka med varm mat är det perfekt att koka upp varm korv och sen fylla en termos med korven och det varma vattnet. Skicka med en lång pincett (att ta upp korven med), korvbröd och annat tillbehör så har barnen en populär lunch.
b2ap3_thumbnail_korvtugga-sidan.jpgMums för varm korv.

fredag 26 april 2013

Justin Bieber

Justin Bieber! Baby, baby vilken flickidol alltså, jag har aldrig varit med om nå liknande. Vi var utanför Grand hôtel där mängder av unga tjejer väntade tålmodigt men resultatlöst på sin idol, samtidigt som de drömmer om honom som boyfriend. Så fort nån rörde sig bakom en gardin, en mörk bil körde förbi eller nån kom ut från hotellet så skreks det. En började och resten hängde på.

Vilket jubel när showen börjar och Justin flyger in.
Justin landar och nästan två timmars underhållning sätter igång
Skrikandet fortsatte i Globen, så fort nån rörde sig kring scenen så skreks det, helt otroligt. När jag inte trodde att det kunde skrikas mer eller högre så satte showen igång men Believe me det kunde skrikas högre. Vilket mottagande Justin fick, samma som han nog får All around the world.

Efter nästan två timmar var en riktigt bra show över och det kändes lite tomt och sorgligt för Olivia. Något hon har väntat på så länge var nu över och förbi. Men lång tid framöver kan hon leva på dessa underbara minnen...och när hon längtar tillbaka som mest får hon ta på sig lite J.B-parfym och drömma sig tillbaka och hoppas på en ny konsert och då hoppas hon bli hans One less lonely girl. Never say never....

Snygg förpackning och god doft
As long as you love me

Hemma igen

Nu är vi hemma igen efter tre intensiva dagar i Stockholm, planet hem var dessutom försenat så vi är rejält trötta idag. Tur att det var en kort jobbdag för mig.
b2ap3_thumbnail_frukost.jpg
Bland det bästa med att bo på hotell är ju självklart frukosten, eller hur? Det var en nackdel dock och det var att de hade så små muggar, framför allt för mig som är en tedrickare av stora mått. Tyvärr är det alltför ofta som restauranger och caféer inte tänker på oss tedrickare utan de kör med små muggar och tepåsar. Tepåsar är att jämföra med snabbkaffe och det är inte ofta det bara serveras sånt kaffe, eller hur? Wayne's däremot har förstått hur viktigt det är med gott te så de fick besök av mig varje dag och det godast teet är chai-te med lite skummad mjölk på toppen - inte att förväxla med chailatte som är alldeles för sött.
b2ap3_thumbnail_waynesfika.jpg
Olivia fick en ny dricka-favorit - Aloeveradryck. Jag tappade räkningen på hur många hon drack. Har ni smakat den? Det var en god smak men för söt enligt mig. Jag tror definitivt att Aloe Vera är nyttigt med en massa vitaminer och mineraler men det söta gör att den inte känns lika nyttig som den hade kunnat vara.
b2ap3_thumbnail_aloeveradryck.jpg
Det är vissa saker jag inte klara mig utan och som inte går att köpa i Luleå så det handlar jag alltid i Stockholm, bl.a. ett urgott örtsalt som är ett måste till omelett, så nu får jag äntligen god morgonomelett igen. Gott chai-te går inte heller att köpa i Luleå utan det blir en blaskig variant som får duga när jag inte har detta goda. Men nu har jag hamstrat så jag klarar mig ett tag.
b2ap3_thumbnail_handling.jpg
Solen skiner och det är fredag!
Kan det bli bättre? 
Nu ska jag planera en god familjemysmiddag till ikväll. 
Vad har ni för middagsplaner?

tisdag 23 april 2013

Första da'n

Nu är vi tillbaka på hotellrummet och ligger i sängen - lyx! Så skönt att bara ligga i sängen med datorn i knäet och tv:n påslagen och inga "måsten" att ta hand om. Hotellet är fräscht och centralt så vi är nöjda men imorgonbitti kommer det riktiga testet - frukostbuffén.
b2ap3_thumbnail_hotellrum.jpg
Istället för shopping valde Olivia att tillbringa 2,5 timme utanför Grand hotell i hopp om att få se Justin Bieber. Idoldyrkan! Ingen Justin dök upp men det var en upplevelse att se alla dessa skrikande tonårstjejer som försökte allt för att ta sig in på hotellet, de smet in genom bakdörrar, de klättrade på byggställningar flera våningar upp och de sprang ner i garaget. Poliserna hade fullt upp.
b2ap3_thumbnail_Fridays.jpg
När Olivia var nöjd där hann vi med lite shopping innan det var dags för middag med Maria och som vanligt valde vi Fridays och deras Jack Daniel's glaze-kyckling. Nyss läste vi på nätet att Justin Bieber hade kommit ut vid 20-tiden för att åka till Globen och vid den tiden hade vi lämnat Grand hotell för länge sen och hade det lungt och skönt på vårt egna hotell.

Redo


Nu är jag och Olivia redo för tre dagar i Stockholm, det ska bli så mysigt. Men en liten klump i magen har jag för att Isak och Ida stannar hemma. Jag som nästan aldrig är borta från mina barn kommer längta efter dem. Men att längta är bra :)
b2ap3_thumbnail_Vskor.jpgGanska tomma väskor som vi hoppas ska vara fullare när vi åker hem :)
Måste rusa för nu kommer morfar som ska skjutsa oss till flyget. Hörs senare, för som den bloggare jag är så är både kamera och dator är nerpackade.

måndag 22 april 2013

Ingen veckomatsedel

Den här veckan får ni ingen matsedel av mig som ni kanske förstår. Eftersom jag och Olivia åker till Stockholm tänker jag inte laga mat utan istället blir det besök på Burger King, Pizza Hut, Friday's och Vapiano skulle jag tro.

Men till helgen när jag är hemma igen lär jag vara sugen på matlagning och förmodligen blir det då grillat igen för nu har grillsäsongen kommit igång på allvar och vi grillar varje helg. Längtar dock till sommar'n då vi grillar nästan varje dag och då även kan sitta ute och äta. Under sommarens köksrenovering lär våra grillar få gå på högtryck när vi kommer vara utan spis ett tag.
b2ap3_thumbnail_grillade-spjll.jpgGårdagens grillade revbenspjäll
Jag såg på Aftonbladet.se att Justin Bieber nu har landat i Sverige och tjejer svimmar utanför Grand. Oj, oj, oj vad har jag gett mig in på :) Tur att vi har sittplats och kommer nog undan värsta skriket och trängseln.

söndag 21 april 2013

Kolabullar i långpanna

Tänk att det är redan på tisdag vi åker till Stockholm, jag och Olivia, det känns som det var nyss jag bokade allt och då var det ju jättelänge kvar. Men nu är det alltså dags för shopping, caféer, restauranger, mys och Justin Bieber. Högst upp på min att-köpa-lista står chai-te för det går inte att få tag i gott chai-te i Luleå, så nu ska jag hamstra. Jag hoppas våren har kommit på allvar så vi kan sitta på uteserveringar och titta på folk samtidigt som vi njuter av solen (och vilar våra fötter).

Igår provbakade vi kolabullar, ett recept jag såg på recept.nu för ett tag sen men modifierade en aning, bl.a. gjorde jag dem äggfria.

Kolabullar i långpanna
50 g jäst
150 g margarin eller smör
5 dl mjölk
1 dl strösocker eller vit sirap
0.5 tsk salt
ca 12 dl vetemjöl
Fyllning
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 dl vispgrädde
2 msk margarin eller smör
1 nypa salt, ca 0.5 krm
pärlsocker

Fyllning
Börja med fyllningen. Blanda sirap, socker och vispgrädde i en kastrull.
Låt kolakrämen koka kraftigt i 10–12 minuter.
Ställ den kallt så att den svalnar något.
Tillsätt margarin eller smör och lite salt till krämen innan den hinner stelna.
Rör så att allt blir ordentligt blandat.
Deg
Smula jästen i en bunke.
Smält margarin eller smör i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli fingervarm.
Häll lite av degvätskan över jästen och rör så att jästen löser sig.
Blanda i resten av degvätskan, socker, salt och allt mjöl.
Arbeta ihop till en deg och knåda den en stund i bunken. Låt degen jäsa 30 minuter.
Häll upp smeten i en smord långpanna, 30 x 40 cm. Tryck ut den över hela långpannan med hjälp av en mjölad hand.
Gör många djupa hål i degplattan, ca 40–50 stycken.
Fyll hålen med en knapp tesked av kolakrämen.
Låt kakan jäsa i 15 minuter.
Pensla ev. med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.
Låt kakan svalna. Skär kakan i rutor

Ja, jag vet inte riktigt vad jag tycker om dessa bullar. En rolig twist på bullar, men i slutändan är det inte mycket som slår vanliga kanelbullar. Ida tyckte om bullarna men inte det som var i dem, dvs kolan, hennes kompis och Leif tyckte att det var jättegoda. Så det var lite spridda åsikter.


Har ni deklarerat? Det har inte vi! Men nu har jag i alla fall tagit fram alla papper och börjat titta på det. Inte illa :) I övrigt har jag tillbringat mycket tid i tvättstugan i helgen så nu är tvättkorgarna nästan tomma. Få se hur det ser ut när jag kommer hem från Stockholm på torsdagkväll

lördag 20 april 2013

En dag i köket

Lördagkväll innebär Fångarna på fortet hemma hos oss för Ida älskar programmet. I dag är det en extra pigg Ida dessutom, för hon tog en tupplur (vilket lustigt ord - tupplur) framför tv:n efter sin cykeltur. I vanliga fall somnar hon i slutet av programmet men idag lyckas hon nog att hålla sig vaken.


Efter vår sconesfrukost satte vi igång med bullbak och jag fick hjälp av både Ida och Isak när jag provade ett nytt recept - kolabullar.


Efter en promenad var det dags för grillmiddag, vi grillade marinerade fläskkotletter som vi åt med ugnsstekt potatis, mexikansk crème fraiche och sallad. Till efterrätt åt vi chokladmousse med färska hallon, mmmmm.

Nu tjatar Ida på att jag ska komma o sitta i soffan bredvid henne. Så då är det bäst att jag gör det

Mjölkfria scones med havre

Solen skiner från en klarblå himmel men det blåser riktigt mycket så jag kan nog hålla mig inne, med gott samvete, som jag hade planerat. Jag ska förutom baka även tvätta inför nästa veckas Stockholmsresa, tömma några köksskåp inför köksrenoveringen och jag ska nog börja titta på deklarationen också. Varför väntar man alltid in i det sista med att deklarera?! Men nån kopp te i solen hinner jag nog med i alla fall och en cykeltur med Ida. Hon har precis lärt sig cykla och det första hon frågar när hon vaknar är om hon får cykla.

Dagens frukost blev nygräddade scones med ost och jordgubbsylt. Mums!
Mjölkfria scones med havre
3,5 dl vetemjöl
1,25 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 gram mjölkfritt margarin
1,5 dl havremjölk

Blanda de torra ingredienserna i en skål, tärna ner margarinet och arbeta ihop till en grynig massa, blanda ner mjölken och arbeta till en deg.
Dela degen i två delar och platta ut dem till runda bröd, skär ett kryss rätt över bröden med en kniv och nagga brödkakorna med en gaffel.
Grädda i mitten på ugnen i 250 grader i ca 10 minuter, eller tills de fått en gyllene färg.
Serveras genast med smör, (ost) och marmelad.


Det blev riktigt gott att blanda i lite havregryn också. Prova nästa gång ni gör scones! Brukar ni baka scones till frukost? Det går ju väldigt fort att slänga ihop några scones och känns väldigt lyxigt med nygräddat på frukostbordet, för att inte tala om hur härligt det luktar.


Nu är det hög tid att sätta köttet i marinad för i kväll ska det grillas!

fredag 19 april 2013

Fredagsmysmiddag

Fredagkväll - bästa tiden på hela veckan då man har hela helgen framför sig. Eller hur?

Vi har precis dukat bort vår sena middag som blev en fredagsmysmiddag som alla fick vara med och önska något till. Vi hade chicken nuggets, kycklingklubbor, risoni, ägg, räkor, räksallad, kräftröra, brieost, baguette, smörgåsrån, finn crisp, sallad, gurka, körbärstomater, balsamicokräm och yoghurt+thaichilisås.
b2ap3_thumbnail_mysmiddag.jpg
Idas simskola avslutades idag med diplom och glass. Det har varit stressigt att hinna till badhuset varje dag i två veckors tid, men oj vad det har varit värt det. Nu kan vår lill-tjej simma utan hjälpmedel så nu är det upp till oss att åka o simma lite då o då så att hon inte glömmer bort arm- och bentagen. Vilken tur att vi har en Turkiet-resa inplanerad i början av sommaren. Då får hon simträna mååånga timmar.

Nu väntar soffan, te och färska hallon, sen blir det sängen, boken och god natt. Ses imorgon efter min bakdag!
b2ap3_thumbnail_rkmacka.jpg

onsdag 17 april 2013

Jag skäms

Jag skäms! Ja, den här veckan skäms jag och vill knappt kalla mig för matbloggare. Jag skäms över middagarna vi har serverat och inte blir det mycket bättre i morgon, men på fredag då blir det bättring i huset igen och till helgen ska det bakas. Så jag hoppas ni håller ut för snart blir det lite ordning på bloggen igen med god mat, smarriga sötsaker och bra tips.
b2ap3_thumbnail_lingonsylt.jpg
Men jag har gjort lite nytta i köket i dag i alla fall när jag kokade en omgång lingonsylt till morgondagens köpes-palt.