Är ni sugen på nå gott? Då tycker jag att ni ska testa den här goda kakan med stark och god smak av både kardemumma och kanel. En kaka helt i min smak. Efter choklad så är nog kardemumma bland det godaste att baka med. Och vem tycker inte om kanelbullar?
Kanelbullekladdkaka
Kardemummakladdkaka
130 gr smör
2,5 dl strösocker
4 ägg
3,3 dl vetemjöl
2,75 tsk vaniljsocker
3 tsk kardemumma
Smält smöret i en kastrull stor nog att rymma smeten.
Rör ner sockret.
Tillsätt de övriga ingredienserna och rör allt till en jämn smet.
Häll smeten i en smord pajform eller springform.
Kanelfyllning
40 gr smör
2 msk strösocker
1,5 msk kanel
Smält smöret.
Rör ner socker och kanel.
Häll ner kanelfyllningen som en spiral i kladdkakesmeten. Börja inifrån och snurra dig ut så att det blir en kanelbullemönster.
Strö över pärlsocker.
Grädda nederst i ugnen, 175 grader i ca 20 minuter.
Superenkel att göra och supergod att äta, så den här måste ni prova. Om inte ikväll så passar det kanske med en söndagskaka imorgon.
Kanelfyllning redo i en liten kanna för att hällas i ett snurrmönster på kardemummakladdkakan. |
Ta da, så enkelt att få en kaka att se ut som en kanelbulle |
....och lite pärlsocker så klart. |
Tyvärr sjönk kanelfyllningen ner något så det blev inte lika tydlig kanelsnurra när den var färdiggräddad. |
Så gott som den är eller med en klick grädde. |