söndag 18 oktober 2020

Matsedel v.43 oktober 2020

Här har vi vaknat upp till en snövit värld, då det har vräkt ner snö under natten. Lite mysigt ändå. Kanske läge att vara inne och förbereda en massa mat inför kommande vecka. Igår hade vi fullt upp att förbereda inför snön med trädgårdsfix och däckbyte så jag hann inte vara inne o mysa i köket speciellt mycket. Kanske tar igen det i dag.

För er andra som också vill planera och förbereda kommer här en veckomatsedel för att hjälpa er med lite inspiration. Hoppas ni hittar nå gott. Berätta gärna i så fall.

Matsedel v.43 oktober 2020


Vegetarisk måndag
Vi börjar även kommande vecka med en vegetarisk rätt, Krispig nudelsallad, där man rostar nudlarna i ugnen, dvs man kokar dem inte. Annorlunda men gott. 


Fisk-tisdag
Västerbottensostgratinerad rödig eller lax är en smakrik och god fiskrätt som alltid blir uppskattad. För vem gillar inte Västerbottensost?


Onsdag
Fylld frukostkorv är en gammal klassiker som vi inte gör så mycket numera. Annat var det för drygt 20 år sedan då det var ett stående inslag hemma hos oss


Torsdag
En gratäng som klarar sig själv i ugnen är perfekt mat mitt i veckan. Den här fläskfilé- och paprikagratängen är en supergod gratäng som jag verkligen tycker ni ska testa.


Mysfredag
Tacopaj med krämig topp passar perfekt som fredagsmat och som variation på fredagstacon. Eller varför inte göra både "vanlig" taco och denna paj, så blir alla nöjda och glada.


Veckans godsak
Chokladlakritssnittar är ett av alla goda enkla recept på kaksnittar där man använder vanlig kolasnittsdeg och sedan varierar smaken med choklad med smak, den här gången mjölkchoklad med saltlaktrits.

4 kommentarer:

  1. Åh lax med Västerbottensost ska jag testa imorgon.
    Tack för inspirationen.

    SvaraRadera
  2. Jag älskar gratänger så jag ska testa fläskfile- och paprikagratängen som låter riktigt god.

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det underbart med gratänger. Hoppas du tyckte om den här också.
      Kram

      Radera