torsdag 26 december 2019

Fräsch grönkålssallad

Annandagjul och det börjar bli dags att komma tillbaka till verkligheten efter att ha varit i en skön julbubbla i tre dagar. Jag är dock fortfarande ledig några dagar till men ska försöka hinna jobba undan lite blogg-jobb och även förbereda lite renoveringar här hemma. 

Visst kommer ni ihåg att ha goda sallader på julbordet? Jag måste ha några fräscha sallader för att det ska vara riktigt gott med all julmat. Den här vackra och supergoda salladen med grönkål var en av årets sallader. 


Fräsch grönkålssallad

100 g grönkål
1-2 apelsiner
granatäppelkärnor
1 msk olivolja
2 tsk riven färsk ingefära
salt
svartpeppar

Dra av grönkålsbladen från de hårda stammarna. Riv i bitar.
Blanda grönkålen med olja, ingefära, salt och peppar i en plastpåse och massera med händerna tills den mjuknar. 
Sprid ut på ett fat.
Skär bort skalet på apelsinerna med en kniv. Skiva apelsinerna i bitar.
Strö apelsinbitar och granatäppelkärnor över salladen.


Sedan kan man tillsätta lite (val)nötter och torkad frukt (t.ex. tranbär och/eller russin) om man vill, men det gjorde jag inte till julbordet. Jag använder ofta frysta granatäppelkärnor för enkelhetens skull trots att färska är snäppet godare.

******************

Vissa i familjen börjar bli less julmaten så det är nog bäst att jag försöker komma på något annat till middag i dag, trots att kylskåpet är fullt med mat. Vad äter ni i dag? Jag ska sätta mig o gå igenom alla mattidningar som har samlats på hög de senaste månaderna så kanske jag hittar inspiration till en god middag.

Ha en bra Annandag Jul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar