Förra veckan (tror jag det var) kom jag hem till en nylagad god middag, då Leif hade lagat skinkschnitzel. En maträtt jag nog aldrig har ätit tidigare (konstigt nog).
Skink- och ostfylld panerad skinkschnitzel äggfri
8 skinkschnitzlar
8 skivor ost
8 bitar rökt skinka
salt o peppar
smör
ströbröd
Lägg ut skinkschnitzlarna på en skärbräda och banka ut dem med en kötthammare eller en brödkavel.
Lägg ostskivor och en skinkskiva på fyra av schnitzlarna.
Lägg de andra skinkschnitzlarna över de med fyllning
Salta och peppra.
Hetta upp en stekpanna med smör.
Strö över ströbrödet och lägg den sidan ner i stekpannan.
Stek på medellåg värme.
Strö över lite ströbröd innan du vänder och steker andra sidan.
Det här tyckte hela familjen om så nu lär det serveras lite då och då hemma hos oss. Det var lite pyssel, men inte speciellt svårt (sa Leif som var kock dagen till ära därav bristen på kort under tillagningen och grönsaker).
Våra skinkschnitzel-skivor var så stora så vi plattade ut dem, la fyllning på halva skivan och vek sen ihop. Hade vi lagt ihop dem två o två hade de blivit alldeles för stora. Men jag tror våra skivor var ovanligt stora så i normalfallet hade det fungerat att följa receptet.
Eftersom Isak är allergisk mot ägg doppade vi inte schnitzlarna i ägg som man vanligtvis gör vid panering. Och det gick jättebra som vanligt!
Våra skinkschnitzel-skivor var så stora så vi plattade ut dem, la fyllning på halva skivan och vek sen ihop. Hade vi lagt ihop dem två o två hade de blivit alldeles för stora. Men jag tror våra skivor var ovanligt stora så i normalfallet hade det fungerat att följa receptet.
Eftersom Isak är allergisk mot ägg doppade vi inte schnitzlarna i ägg som man vanligtvis gör vid panering. Och det gick jättebra som vanligt!
Ser gott ut! Klart det går bra utan ägg, det är ju inte alls nödvändigt. Länge sedan jag gjorde skinkschnitzel, men har gjort liknande med kyckling och panerat med mandelmjöl. Blir också gott! Ha en finfin vecka!
SvaraRadera