Vad har ni för torsdagsplaner?
När jag i går skrev om nötfria Frebaco Kvarn och deras müsli blev jag sugen på att baka med den också. Sagt och gjort så blev det müslikakor med sirap för att få dem extra knäckiga.
Knäckiga müslikakor ca 30 st
100 g smör
2 dl müsli
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl socker
2 msk sirap
1 tsk bakpulver
Smält smöret i en kastrull.
Blanda i socker, sirap, müsli, vetemjöl och bakpulver.
Klicka ut smeten i ca 30 små högar på bakplåtspappersklädda plåtar.
Grädda i mitten av ugnen i 175°C ca 10 minuter, eller tills kakorna är gyllene.
Så enkelt och så krispigt och gott. Perfekt när det blir lite disk också eftersom man blandar ner alla ingredienser i kastrullen som du smälter smöret i. Vill du göra dem mjölkfria så använder du mjölkfritt margarin och dubbelkollar müslin så att inte den innehåller mjölk.
Jag använde den här müslin som Ida stolt visade upp i detta inlägg. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar