Eftersom söta jordgubbar och sura rabarber är en perfekt smakkombination och blir så vackert ihop gjorde jag en smulpaj med både jordgubbar och rabarber. Och godaste smulpajen är den med havregryn.
Jordgubb- och rabarbersmulpaj med havregryn
400 g rabarber
0,5 l jordgubbar
1 dl strösocker
1,5 msk potatismjöl
Smuldeg
150 g smör
4 msk strösocker
2,25 dl vetemjöl
2,25 dl havregryn
Skiva rabarbern och jordgubbarna, blanda ihop med socker och potatismjöl.
Bred ut i en pajform.
Smält smöret i en kastrull.
Rör ner socker, vetemjöl och havregryn.
Strö smuldegen över fyllningen
Grädda pajen i 225° i ca 15-20 minuter.
Servera med lättvispad grädde, vaniljsås eller glass.
Mmm vad jag njöt när jag och Olivia satt ute i solen och åt årets första rabarberpaj. Då äntligen fick jag lite sommarkänsla.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar