onsdag 11 september 2013

Kycklinggryta med lufttorkad skinka och balsamvinäger

Då var ytterligare ett föräldramöte avklarat! Ett kvar nästa vecka sen hoppas jag det är lugnt på föräldramötes-fronten ett tag framöver. Det sägs ju inte så mycket nytt på dessa föräldramöten (man har ju varit på några stycken), så man blir lite småless emellanåt.

Men alltså - redan onsdag! Hur gick det till? Inte många timmar kvar på arbetsveckan eftersom jag ska sluta tidigt både imorgon och på fredag. Imorgon ska jag hem o baka och på fredag slutar jag alltid tidigt.

Till middag i dag gjorde jag en snabb-variant av en klassiker - Parmalindad kyckling i balsamsås.
Kycklinggryta med lufttorkad skinka och balsamvinäger
700 g kycklingfilé
100 g lufttorkad skinka
salt
svartpeppar
1 msk oregano
3 dl grädde
3 msk balsamvinäger
1,5 msk kycklingfond
1 vitlöksklyfta

Dela kycklingen i mindre bitar, bryn den i smör, salta o peppra.
Bryn på skinkan lite lätt.
Pressa i vitlök, tillsätt oregano, balsamvinäger, fond och grädde.
Låt koka i några minuter (till kycklingen är genomkokt)
Servera till pasta eller ris.

Mums, vad gott. Alla åt med god aptit, men jag såg till att jag hann få en lunchlåda till imorgon. Olivia hade hellre velat ha ris och det hade nog passat bättre för att få upp allt av den goda såsen. Men eftersom jag var så sugen på pasta så blev det så i dag. Jag använde Serranoskinkan jag köpte på matmarknaden i förra veckan. Har en liten bit kvar. Undra vad jag ska göra för gott med den?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar