Medan bullarna gräddades matade vi in receptet i ViktVäktarnas receptskapare som då räknade ut propoints/bulle.
Olivias grahamsbullar (17 st, 3 propoints/st)
1 pkt jäst
40 g margarin
4 dl lättmjölk
1,5 tsk salt
4 tsk socker
2 dl grahamsmjöl
ca 6 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke.
Smält margarinet och häll i mjölken. Värm till 37 grader.
Häll smör- och mjölkblandningen över jästen och rör om tills jästen har lösts upp.
Tillsätt salt, socker och grahamsmjöl.
Rör ner vetemjöl till en bra degkonsistens.
Låt jäsa i 30 minuter.
Rulla till 17 bullar. Lägg på en plåt.
Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Grädda i 225 grader i 10 minuter.
Låt svalna på galler.
Jag tycker det ska vara mer hemkunskap i skolan :) Det är så underbart med allt de lär sig där. Olivia bakade dessa helt själv, hon kunde t.o.m receptet utantill. Nästa gång ska jag dock be henne strunta i sockret för det behövs inte. Ser ni vad runda och fina hon fick dem dessutom, det brukar inte ens jag lyckas med. Av mig får hon ett A i betyg för ett väl genomfört jobb från början till slut.
Hej,
SvaraRaderaBakar dom nu fast med honung istället för sockret. Hur blev era utan socker. Tänkte på att det hjälper till med jäsningsprocessen. Blev det samma konsistens även utan?
Mvh Linda
Vi har faktiskt inte bakat dem nån mer gång. Det behövs inte så mkt till jäsningsprocessen. Jag bakar ofta matbröd utan sött och de jäser ändå bra. Men honung lät som ett bra alternativ.
Radera