onsdag 18 april 2012

Kasslergryta med äpplen

Idag har Ida och jag varit hemma för hon var lite dålig i magen igår. Jag tror inte det är magsjuka, man kan ju vara lite konstig i magen utan att det är nå speciellt och pga hennes allergi kan hon bli extra känslig emellanåt. När vi vaknade i morse var det nästan snöstorm och bilen var helt täckt med ett tjockt lager snö. När har det tänkt sluta snöa den här vintern. Det har snöat hela da'n men just nu snöar det inte. Är det bara ett tillfälligt uppehåll, eller?
Kasslergryta med äpplen
500 gr Kassler
1 röd paprika
1-2 äpplen, skalade
1 msk röd currypasta eller 1-2 tsk curry(pulver)
2 msk tomatpuré
2 dl crème fraiche
2 dl grädde
svartpeppar

Tärna kasslern fint. Kärna ur och tärna paprika och äpple fint.
Bryn kassler, paprika och äpplen i omgångar på hög värme i en stekpanna. Häll över i en kastrull.
Tillsätt curry och tomatpuré. Låt fräsa något.
Tillsätt crème fraiche och grädde.
Låt grytan koka på svag värme några minuter.
Servera till ris eller bulgur.
Det här tyckte alla om fast Ida petade bort äpple och paprika eftersom hon inte tycker om varm frukt eller varm paprika. Jag saltade ingenting eftersom kassler är så salt i sig själv. Förut var jag inte så förtjust i kassler men sedan jag slutade använda salt i maträtter med kassler tycker jag det har blivit mycket godare. Jag hade ingen currypasta hemma så jag använde vanlig curry-krydda.

Nu ska jag hjälpa Isak med engelska-läxan. Hoppas det går lika bra som med svenskan som han gjorde jätteduktigt utan tjat och gnat. När Ida har somnat tror jag att jag ska se Unknown, en film som Leif inte tyckte var så bra men som en på jobbet såg i helgen och tyckte var bra. Undra vad jag tycker?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar