fredag 16 januari 2009

Kyckling med rosépepparsås

Idag gjorde jag kyckling i rosépepparsås, till det åt vi ugnsstekta morötter och potatis som jag blandade med färsk babyspenat. Spenaten lägger jag i mot slutet och låter den vara i ugnen några minuter tills den mjuknar.

Kyckling med rosépepparsås
4 kycklingfiléer, stora bitar
salt o peppar
5 schalottenlökar, finhackade
2 tsk rosépeppar, krossad
2 dl torrt vin
1 dl hönsbuljong
2 dl grädde

Bryn kycklingen och krydda med salt och peppar. Ta upp dem.
Fräs löken, blanda i rosépeppar och vin och koka tills ca hälften återstår.
Tillsätt buljong och grädde och sjud ca 5 minuter.
Lägg i kycklingfiléerna och sjud 5-10 min tills de är genomvarma.

1 kommentar:

  1. Låter jättegott!
    Letar efter ett recept med kyckling och resépeppar och det här är nog det jag söker.
    Tack!

    SvaraRadera