lördag 26 mars 2016

Påskbuffé

Nu har vi precis kommit hem från mina föräldrar där vi bjöds på en riktigt god påskbuffé. Tyvärr blev jag mätt alldeles för tidigt hade velat äta mycket mer, men desto bättre fick jag med mig lite godsaker hem :)

Vi började på bästa sätt - med prosecco och till det fanns det även oliver, chips och ölkorv. Sen dukades det upp en påskbuffé värd namnet.


Påskbuffé

älgsteksröra
löjrom
crème fraiche
rödlök
kvarngrynssallad
sallad
lammstek
ostsufflé
melonbitar
gravlaxrullar
bruchetta
olivsalsa
ägghalvor
anjovis

Till påsk serveras det enormt mycket ägg i alla möjliga former (inte kul för äggallergiker) men självklart hade mormor tänkt på Isak så det fanns en massa gott till honom (och andra) också. Men jag som alltid väljer det kallskurna smakade inte något av detta varma. Jag tog minst en extraportion av det kalla istället :)

varm korv med bröd
grillad kyckling
pommes frites

Till efterrätt bjöds vi på hallonpannacottatårta, glass, sorbet, grädde, jordgubbar och blåbär och till det drack vi kaffe, te och lite citronlikör.


Jag känner mig fortfarande hängig och förkyld trots olika dunderkurer som ni som följer mig på instagram har sett. Jag har provat både whisky och ingefärashot, men förkylningen vägrar ge med sig. Men jag lär väl vara frisk lagom till jobbet drar igång på tisdag. Bittert! Jag som hade sett fram emot den här påskhelgen för att vila upp mig och samla ny energi efter några stressiga och jobbiga veckor. Men det är väl så här kroppen fungerar - när man väl slappnar av då blir man sjuk. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar