måndag 14 mars 2016

Dillmaränger

Förberedelserna inför helgens familjeläger i Kåbdalis pågår för fullt. Vi ledare har mejlat hur många gånger som helst i dag. Det är otroligt mycket som måste ordnas, allt från innehållsdeklarationer till släpvagnshyra. Hoppas alla deltagare förstår hur enormt mycket ideellt arbete som ligger bakom dessa 4 dagar. Förutom allt som måste fixas har jag även bakat två plåtar långpannekakor som vi ska bjuda på under fredagens myskväll.

Från kommande event till helgens event. Såg ett recept i Elle Mat & Vin på en hummersoppa med dillmaränger. Dillmarängerna såg så goda och annorlunda ut så jag var tvungen att prova dem. Jag gjorde ingen hummersoppa utan bjöd på en räksoppa istället i lördags (det receptet kommer i morgon).


Dillmaränger, ca 50 st

2 äggvitor
1 msk strösocker
1 krm citronsaft
2 msk finhackad dill

Vispa äggvitorna till ett kraftigt skum. 
Tillsätt strösocker och citronsaft och vispa till en kraftig, vit marängsmet. 
Vänd ner dillen. 
Spritsa ut små maränger på plåtar med bakplåts­­papper. 
Grädda mitt i ugnen i 100° ca 45 min, eller tills marängerna känns torra. 
Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar i ugnen och kallna med luckan öppen.

I originalreceptet skulle det vara 3 msk socker, det lät alldeles för mycket tyckte jag så jag halverade sockermängden men det var ändå för sött. Så i det här receptet har jag valt att skriva 1 msk socker och hoppas det blir perfekt. Vill inte ta bort sockret helt för eventuellt behövs det för att framhäva dillsmaken och för att få bra maränger.

Det här var ett riktigt roligt och festligt tillbehör till soppan så de kommer jag göra fler gånger. Det blev en snackis runt bordet och sånt är alltid kul. Som ni förstår så mjuknar marängerna fort när de kommer ner i den varma soppan.

Spritsa ut små maränger på bakplåtspapper
Jag gräddade 2 plåtar samtidigt med varmluft i lite nätt 100 grader.
Servera som tillbehör till räk- eller fisksoppa.
Låt inte marängerna ligga i den varma soppa för länge innan du äter dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar