måndag 7 mars 2016

Tomat- och currykyckling i ugn

Då är vardagen igång igen efter en veckas sportlov för barnen. Jag förberedde dagens middag genom att ta upp en påse kycklingfilé från frysen igår och förvarade i kylskåp fram till middagsdags i dag. När jag kom hem från jobbet vispade jag ihop såsen, skar kycklingen i bitar och tillagade den i ugnen utan att först steka den.

Åh som jag älskar såna här recept där man slipper steka maten först. Medan kycklingen stod i ugnen och blev klar så kokade jag ris, gjorde vitkålssallad och dukade. Och sen blev allt klart samtidigt. Perfekt!


Tomat- och currykyckling i ugn

1 kg kycklingfilé
2 dl grädde
2 dl crème fraiche
0,5 dl tomatpuré
0,5 dl chilisås
1,5 msk kycklingfond
1,5 msk curry

Dela kycklingfiléerna i ganska stora bitar och lägg i en ugnsfast form och salta lite lätt.
Vispa ihop alla övriga ingredienser. 
Häll det över kycklingen i formen.
Tillaga i 200 grader i ca 30 minuter, beroende på hur stora kycklingbitar du gjorde. 
Kontroll-skär en kycklingbit för att se att den är genomstekt.

Oj så mycket beröm jag fick! Olivia och Isak öste beröm över kycklingen och tyckte att den var jätte-god. Länge sedan jag fick så mycket beröm av tonåringarna, så jag passade på att njuta i fulla drag. Jag åt vitkålssallad till kycklingen medan de övriga åt ris. Båda passade jättebra!

1 kommentar:

  1. Du, det här såg fruktansvärt gott ut!

    Förresten, du som gillar fina grejer och märkesprylar precis som jag.
    Jag har gått med i en undersökningssite där varje undersökning ger poäng att handla märkesvaror för. Allt från Le Creuset till Eva Solo kan man plocka ut för poängen. Det är helt gratis och man kan få ihop till så jäkla mycket fint. Hittade länken här där det finns mer att läsa om det. Rekommenderar starkt! http://goo.gl/BepLJk

    SvaraRadera