onsdag 30 mars 2016

Minska ugnsformen

Tänkte börja denna onsdagsmorgon med att ge er ett litet tips!

Olika kakrecept behöver olika storlek på formen. För att slippa köpa en massa olika formar som ska ta plats i skåpet så kan man enkelt förminska en form man har genom att lägga något i formen som tar upp plats och därmed minskar storleken på formen.

Just den här gången blev det så himla perfekt med en avlång sockerkaksform som passade perfekt i min ugnsform från Ikea. Så här perfekt blir det inte alltid men det fungerar ändå bra. Prova dig fram!


På bilden syns den smaskiga kokos- och ananaskakan som är både mjölk- och äggfri. Den behövde en lite mindre form än jag hade hemma och då fixade jag det så här enkelt.

Kokos- och ananaskaka mjölk- och äggfri

ca 500 gr ananasringar, 1 stor eller 2 små burkar
3 dl socker
1,5 dl kokos
4,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 gr mjölkfritt margarin
2 dl juice från ananasburken

Skär ananasringarna i mindre bitar och låt dem rinna av i ett durkslag.
Smält margarinet.
Blanda alla torra ingredienser.
Häll i det smälta margarinet och ananasjuicen. 
Blanda allt till en smet.
Häll smeten i en liten långpanna (smord o bröad eller med bakplåtspapper).
Krama ur ananasbitarna lite lätt så den sista vätskan rinner av. Fördela ut bitarna jämnt på smeten.
Grädda längst ner i ugnen i 175 grader i ca 35 min.

Färdiggräddad smarrig kaka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar