tisdag 9 september 2014

Bästa sättet att tillaga älgrulle

I dag smet jag hem lite tidigare från jobbet för det var en ganska lugn dag där och här hemma väntar vi på en stor leverans älgkött som ska fixas, paketeras och frysas in. Jag kände alltså att jag gjorde bättre nytta hemma, dessutom var det skönt att kunna hämta Ida lite tidigare för en gångs skull.

Älgrulle sägs vara en av de sämre delarna som lätt blir seg och tråkig. De som säger det har inte ätit älgrulle hos oss. Rullen har samma form som filén och våra grillade älgrullar smakar och är lika möra som filé.


Grillad älgrulle
älgrulle
valfri marinad, t.ex. chilisås, rödvin och kryddor

Blanda ihop en god marinad i en plastpåse.
Lägg i köttet och låt marinera i kylskåp i minst 2 dygn.
Ta upp köttet ur marinaden.
Grilla på indirekt värme, dvs på sidan om glöden, till innertemperaturen är ca 65 grader.
Låt vila några minuter och skär sedan upp och servera med goda tillbehör.

Om du tillagar rullen på det här sättet kan du lura nästan vem som helst att det är älgfilé ni äter :) Jag tror att hemligheten är den långa marineringstiden. Vad har ni för erfarenhet av rulle? Hiss eller diss?

6 kommentarer:

 1. Supergott 5 av 5

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du gillade receptet! Det är så lustigt att de flesta ratar rullen när den är så god och mör...om man gör rätt :)

   Radera
 2. Går det på nåt sätt om man inte har nån grill?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då skulle jag köra den i ugnen på ganska låg temperatur (100-150 grader) tills den når en innertemperatur på 62-65 grader

   Radera
  2. Tror du det går att få rullen mör i lergryta??

   Radera
 3. Jag är en lyckligt gift kvinna med ett barn, mina söner heter Felix, jag gifte mig med min man man Ivan i mer än fyra år i äktenskap, vi hade gräl, bråk och oenighet mycket tid, men jag älskar honom fortfarande och jag är villig att göra allt för att få honom att älska mig på samma sätt. Jag träffar en man online konsultation som verkligen har varit till god hjälp för mig att se till att min man man är trogen och inte otrogen mot mig, jag gjorde en kärleksförtrollningsbön för att hålla min man att älska bara mig och jag älskar honom på samma sätt.
  Innan under våra första två år av äktenskap gjorde min man mig riktigt förbannad, eftersom han alltid sökte efter en annan relation/kärlek med andra kvinnor, jag har tolererat detta dåliga uppförande från honom i mer än två år, jag klagar till min vän som vi arbetar på samma jobbkontor, och hon råder att jag hellre kontaktar kommunikationen med den här kärleksförtrollningen som heter Dr.Oduduwa från Sahara Africana nation, jag kommunicerade med Oduduwa och jag berättade för honom allt om mina relationsproblem med min man är alltid otrogen mot mig och går efter andra kvinnor i samma stad som vi bor i. så han gav mig alla instruktioner och hur man utför en kärleksförtrollning för att skärpa vår kärlek. Jag följde noggrant alla Dr.Oduduwa instruktioner och fram till idag är min man mer omtänksam, kärleksfull och trogen mig. Jag är väldigt glad eftersom jag inte hade kunnat göra det här utan hjälp av en stor kärleksförtrollare Oduduwa. Jag rekommenderar starkt hans tjänst till alla som går igenom liknande relations- eller äktenskapsproblem, som,
  kärlekstrollform för att få tag i en mans hjärta för alltid
  kärlek stava charm att ta med bac ex
  äktenskap spell att vara trogen och engagerad kärlek partner
  hur man hittar en sann kärleksrelation (talisman kärleksring)
  uppbrottsbesvärjelse
  hur du får ditt ex att älska att ångra att du lämnade dig för en annan
  hur man återställer förlorad kärlek och tillit till ett förhållande.
  och mycket mer äktenskapskrislösning är tillgänglig genom att kontakta Dr.oduduwa onlinekonsultation via e-post eller telefonkommunikation.
  WhatsApp; +2349129715420 https://wa.link/q5f107
  dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera