tisdag 1 mars 2016

Mini-chokladcupcake med mintchokladganache

Visst är det dags för lite choklad på bloggen nu? Choklad kan man aldrig få för mycket av. Dessa små godbitar, som man måste ta fler än en av, består av min favorit-chokladmuffins och en suveränt god  mintchoklad-ganache. Bästa smak-kombon! Åh vad sugen jag blir på dessa nu, måste nog göra dem i helgen igen :)


Mini-chokladcupcake med mintchokladganache
Mini-chokladcupcake

1 dl kakao
1+1 dl socker
2 dl mjölk
150 g mjukt smör
2 ägg
3 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver

Koka upp kakao och mjölk med hälften av sockret (1 dl) och låt svalna. 
Vispa smöret och resten av sockret poröst. 
Vispa ner ett ägg i taget. 
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och varva ner det och kakaomjölkblandningen i smörvispet. 
Häll smeten i mini-muffinsformar till ca 3/4 av formen. 
Grädda i 225 gr i ca 12 min, prova med sticka.

Jag använde min minimuffinsform till dessa godbitar. Har ni inte det så fungerar en vanlig muffinsform också men då kan du sänka temperaturen 25-50 grader och öka på tiden med några minuter.

Det här är mitt favoritrecept på chokladmuffins och har ni inte provat det än så är det hög tid nu. Det blir så saftiga och goda.


Mintchokladganache

3 dl grädde
200 g mintchokladcrisp Marabou

Värm grädden. Ta kastrullen från plattan precis innan det börjar koka.
Bryt chokladen i bitar.
Smält ner chokladen i den varma grädden.
Sila sen bort krispen/krokanten.
Låt chokladgrädden stå över natten i kylskåp.
Vispa chokladgrädden till önskad konsistens.
Spritsa på muffinsarna.

Jag älskar, verkligen älskar, choklad och mint så den här ganachen kan jag äta som den är direkt ur skålen. Se till att spritsa riktigt mycket på varje muffins annars blir nog dina gäster besvikna och vill ha mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar