onsdag 30 mars 2016

Gravlax-pasta

Nu är hela familjen mer eller mindre förkyld. Gissa hur less jag är? Men det positiva är att jag börjar känna mig piggare i dag, ett tecken på det är att jag blir sugen på att städa. Så är det alltid för mig efter några sjuk-dagar. Hoppas pigghets-känslan håller i sig hela da'n för i så fall blir det några timmars jobb för mig i morgon. 

Är det fler än jag som har kvar gravad lax från påsk? Jag började bli lite less att äta hårdbrödmackor med gravad lax (godaste sättet att gravad lax på) så därför gjorde jag en gravlaxpasta till lunch i dag.


Gravlax-pasta

200 g gravad lax
0,5 rödlök
2 dl lätt crème fraiche
1-2 tsk dijonsenap
1 tsk pressad citron
0,5 dl dill
1 krm nymald vitpeppar

Skär laxen i mindre bitar. 
Finhacka rödlöken, fräs den mjuk i lite smör i en kastrull.
Blanda ner crème fraiche, senap, citronsaft, dill och peppar i kastrullen. 
Låt koka upp. 
Rör eventuellt ner lite pastavatten om du vill ha mer sås.
Rör ner laxen. 
Servera till nykokt pasta, ruccola och körsbärstomater.

Oftast räcker saltet från den gravade laxen och pastan, men om du inte tycker det så är det bara att tillsätta lite salt i laxsåsen. Men smaka av först, salta inte av gammal vana "för att man brukar det". Jag är inte så mycket för senap så jag använde den mindre mängden (och lite nätt 1 tsk dessutom), men jag kan tänka mig att andra vill ha något mer senap-smak.

Ruccola är så himla gott (och vackert) till pastarätter. Lite ruccola höjer de flesta pastarätterna. Och körsbärstomater är så himla gott (och vackert) till ruccola :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar