lördag 23 mars 2019

Fredagskalas

Igår var vi hos mamma och firade syrran som fyllde år. En tradition helt i min smak att jag och mamma fixar syrrans födelsedagsmiddag. Vi har gjort det i några år nu och alla verkar nöjda så jag hoppas traditionen fortsätter länge.

Jag älskar ju att fixa fest o laga mat och efter en vecka då jag har känt mig hängig så var det perfekt med lite fest och kalas.

Vi började med bubbel och snacks, bl.a nya favoriten grönkålschips.

Snackbordet och bubbel

Fredagskalas 

stekt aubergine i tomatsås
ostomelett
rostbiff
edamamebönor
broccolisallad
mozzarella, tomat o basilika
inlagd gurka
ostar
kex
varm korv o bröd
ägghalvor

Min plocktallrik
Supergod rätt med aubergine, tomatsås och parmesan.
Fräsch sallad med bl.a. citronmarinerad broccoli.
Edamamebönor med flingsalt
Omelett med en massa smarrig ost.
Rostbiff, tomater, mozzarella och basilika.

fredag 22 mars 2019

Det går bra nu

Ni vet känslan då allt går er väg. Så känns det för mig just nu.
Och jag ska njuta för fullt så länge det varar 😀

Bubbelfredag, strålande sol, migränfri, gårdagens SM-guld för hockeydamerna och många intressanta o roliga möten på gång, gör att jag ser fram emot dagen, helgen och nästa vecka.


För en vecka sedan kändes det helt annorlunda, men istället för att deppa ihop gjorde jag något åt det och nu får jag skörda resultaten 💛


Igår var Ida lycklig då hon fick se sina idoler vinna helt överlägset den femte och avgörande finalen och sedan blev hon fotograferad med de flesta tjejerna och fick sin hockeytröja signerad av idolerna.
Vilka ödmjuka och duktiga tjejer som spelar i Luleå hockey, verkliga förebilder💛💪

Ida med världens bästa back och Luleås kapten - Jenni Hiirikoski

torsdag 21 mars 2019

Nu går vi för GULD

Ikväll gäller det!

Efter att ha legat under med 2-0 i matcher lyckades Luleå hockeys damer att vinna två raka matcher så nu är vi framme vid en femte och avgörande final - på hemmaplan!

Så alla som bor i Luleå eller dess närhet se till att ta er till Delfinen ikväll för att hjälpa tjejerna till vinst. Som bonus lär ni få se rolig hockey och förhoppningsvis vara med om ett guldfirande.

Obs! Matchen börjar redan kl.18. Se till att komma i tid!

För 3 år sedan såg det ut så här 👇 när vi firade guldet. I dag vill vi ha en repris.

Ida och SM-bucklan

Hoppas ni får en solig och fin torsdag i väntan på hockeymatchen 😀

tisdag 19 mars 2019

Nu får det vara nog

Idag har vi äntligen haft en solig och härlig dag utan snöande. Det är vi så värda. 
Takdropp - är det härligaste ljudet? Ja i alla fall just nu för det ger mig hopp om att det vänder och att det inte kommer snöa nå mer. Vi har nog nu!

Vädret kan man ju inte påverka, så det gäller bara att gilla läget och lägga sin energi på sånt man kan påverka.


Men lite kan man få gnälla 😀 Kolla bilden här nedanför 👇 Det är vår gata, så full med snö så två bilar kan inte mötas.


Snöhögen på vår tomt är enorm och även i år går den nästan ända upp till basketkorgen. Men det lär nog bli vår och sommar även i år. Tänk att bara för några veckor sedan pratade vi om den snöfattiga vintern och trodde på en rekordtidig vår. Så fel vi hade!

Nya favoriten

Vi har fått en ny favorit!

Jag och framför allt Ida har fått en ny storfavorit. Vilken tur att det är en nyttig favorit, annars är det väl vanligare att få favoriter bland onyttigheter 😀

Känns som vi är sist på grönkåls-hypen, men bättre sent än aldrig. I helgen när jag öppnade en påse grönkål kunde Ida knappt sluta äta och redan efter första tuggan utbrast hon "Mmmm så gott". Grönkål är god rå som den är eller i en sallad, men den är även supergod stekt några minuter med lite salt o peppar och blir då ett perfekt tillbehör.

I lördags åt vi stekt grönkål tillsammans med sallad, ugnsstekt broccoli, bearnaisesås och stekt älgbiff. En riktig festmåltid.

En tallrik full med godsaker!
Vackert och gott!
Mums!

Äter ni grönkål? Har ni några tips på hur ni tycker grönkål blir godast? Visst vet ni hur nyttigt grönkål är? Den är fullproppad med järn, c- och a-vitamin. Me like! Perfekt för mig som ofta har lågt blodvärde (lite järn).

Ha en bra tisdag!

måndag 18 mars 2019

Vin- o citronsås

Det jublas inte speciellt högt när det är fisk till middag, så för nån vecka sedan när vi skulle äta supergod röding var jag smart o bjöd hit mamma så att nån skulle berömma maten 😀

Till den perfekt stekta fisken gjorde jag en fräsch och god sås med smak av citron och vitt vin.


Vin- o citronsås

1,5 dl crème fraiche
2 dl grädde
1 fiskbuljongtärning
1 dl vitt vin
0,5 citron, skal o saft
citronpeppar
(salt)

Koka ihop crème fraiche, grädde och buljongtärning.
Tillsätt rivet skal och saft från citron tillsammans med vinet.
Koka ihop några minuter.
Smaka av med citronpeppar och ev. mer salt (tänk på att buljong ofta är väldigt salt).


Den här såsen blir verkligen så fräsch o god och perfekt att använda upp överblivet vin. Den här gången använde jag en skvätt bubbel som hade blivit kvar från kvällen före. Älskar att ta tillvara på allt möjligt. Jag vill inte behöva kasta, vare sig mat eller dryck.

Till den goda såsen åt vi perfekt stekt röding.
Gult är inte fult!

söndag 17 mars 2019

Söndagkväll

En lugn och skön dag avslutades med en god middag och nu är det efterrätt och tv-soffan som hägrar💖

Snön har vräkt ner utanför fönstret hela dan och jag har sett skidsport och hockey på tv. 
Sköna mysiga söndag! 
Och våra favoriter i Luleås damlag vann dagens match så nu vänder finalserien hem till Luleå igen. 
Två till segrar och SM-guldet är där det hör hemma 👏🏆💪

Örtkyckling, stekt vitkål och sallad 👌

Jag känner mig inte helt ok, är trött både i kropp och knopp. Få se var det här slutar för trots att jag har tagit det väldigt lugnt hela helgen så känner jag mig trött och orkeslös. Inte likt mig.

Hoppas att ni mår bra och har en fin söndagkväll!