tisdag 27 september 2016

Nu är det dags!

Äntligen är dagen här som jag har väntat på så länge. Jag ska äntligen få klippa och framför allt färga håret igen. Så himla välbehövligt. Tiden är verkligen en bristvara och ofta blir frisörbesök bortprioriterat av mig. Men så mycket mer jag njuter när jag väl tar tag i det och att jag se'n går till mysigaste salongen i sta'n gör att jag njuter ännu mer.

Så här fin blev jag senast jag färgade håret

Salong Icon heter mysigaste salongen och den ligger högst upp i ett trähus med snedtak, ljuskronor och mysiga små och stora rum. Det är total avkoppling för kropp o själ att sitta i den vackra lokalen och bli ompysslad.

Det är nu tre år sedan Catrin öppnade salong Icon och fick leva sin dröm och för att fira det har de bra priser på de flesta av sina behandlingar t.o.m 22 oktober. Här kan du läsa mer om det. Passa på alla som bor i närheten av Luleå.

Högst upp under taket håller Icon till

måndag 26 september 2016

Ugnsstekt broccoli

Det vanligaste tillbehöret nu för tiden hemma hos oss är nog ugnsstekt broccoli. Det är gott och kolhydratfattigt men framför allt är det så himla smidigt att tillaga och det sköter sig själv i ugnen. Jag har alltid en massa broccoli i frysen, se'n  tar jag upp lite som jag tinar lätt i micron, slänger det sen i en ugnsform, häller på lite olja och kryddar innan jag ställer in det i ugnen. Och medan broccolin blir klar i ugnen kan jag laga den övriga maten, göra sallad och duka.


Ugnsstekt broccoli

broccoli, fryst eller färsk
olivolja
salt
peppar

Om du använder färsk broccoli delar du den i mindre bitar.
Använder du frysta broccolibuketter tinar du dem, t.ex. i micron och kramar ur vattnet.
Lägg broccolibuketterna i en ugnsform.
Häll över lite olivolja. Salta och ev. peppra.
Tillaga ca 20 minuter i 200 grader.

Broccoli passar perfekt till maträtter med goda såser och man behöver inte sakna ris, pasta eller potatis för att få upp den goda såsen. Tycker ni om broccoli? Det verkar som att antingen älskar man det eller så hatar man det.


Potatis, potatis, potatis

Vilket hån!

Vi har aldrig fått så många, så stora och så fina potatisar som i år. I år då vi äter lågkolhydratkost och undviker potatis. Jag och Leif kunde inget annat än skratta när vi tog upp potatisen och vi fyllde en stor hink med fina potatisar.

Potatis är inte en av de sakerna jag har saknat under den här tiden med lchf. Men nu blev jag sugen på bakpotatis, pressad potatis, potatispuckar, fyllda bakpotatisar, potatistimbaler, potatismos och allt möjligt med potatis. Vad är er potatis-favorit?

söndag 25 september 2016

Klassiker

Äntligen har jag sjunkit ner i soffan med en kopp te och tror att jag har gjort allt inför i morgon. Matlåda fixad, gympapåse packad, kläder framtagna, middag planerad och känner mig allmänt redo för en ny vecka. En vecka som innebär fyra intensiva arbetsdagar och se'n en 3-dagars-weekend i Stockholm. Lovely!

Middagen i dag blev en gammal klassiker, som vi aldrig verkar ledsna på - lövbiff och ostsås och osten vi använde var ädelost eftersom den innehåller färre kolhydrater än de smaksatta dessertostarna. Till det åt vi ugnsstekt broccoli och sallad. Kanongott!

Pestobiffar med mozzarella

Nu har jag äntligen satt mig vid datorn och kan ge er receptet på gårdagens hastmiddag som blev en succé. Ont om tid och inget förberett då är det perfekt att ta upp ett platt paket köttfärs från frysen som tinar fort i kallvatten.


Pestobiffar med mozzarella

1 kg köttfärs
4 msk röd pesto
1 msk sambal oelek
1 msk basilika
 0,75 dl vatten
1 ask små mozzarellabollar
salt o peppar

Blanda ihop köttfärs, pesto, sambal, basilika och vatten.
Smaka av med lite salt och peppar.
Forma till biffar runt en mozzarellaboll.
Stek några minuter på varje sida.

Jag var sugen på de italienska smakerna mozzarella, röd pesto och basilika, men för att även få lite hetta använde vi sambal också som vi alltid gör i våra succéburgare. Till biffarna åt vi en sallad och en enkel brunsås. 

Leif stekte biffarna i stekpanna och se'n fick de stå i 150 graders ugnsvärme och bli klara medan jag gjorde sås, sallad och dukade.


Brunsås

2,5 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1,5 msk kalvfond
1 msk soja
salt och peppar


Vispa ihop allt i en kastrull och koka upp.
Låt puttra 5 min och smaka av med salt och peppar.

Enklaste sättet att göra en brunsås! Man slipper krångla med redning, utan kokar bara ihop allt på en gång, låter koka ett tag och sen är det klart.

Firade lördagskvällslugnet med ett glas rödvin till de goda biffarna.

Tidig söndagmorgon

God morgon!

Det tråkigaste med att somna tidigt på kvällen är att man vaknar tidigt på morgonen. Jag som älskar att sova länge på helgerna njuter inte av att vakna före sju. Ja, ja man får göra det bästa av denna lugna tysta tidiga morgon, så nu tar jag min bok och kryper ner under filten i soffan.


Ha en bra söndag så hörs vi lite senare med ett recept!

lördag 24 september 2016

t.r.ö.t.t

Det är mycket nu!
Vi försöker göra trädgården klar för vintern, vi gör en del småfix inne, vi tvättar och gör andra hushållssysslor men framför allt försöker vi få logistiken för kommande veckor att fungera. Inte det lättaste eftersom det verkar som att Leif ska fortsätta jobba på annan ort.

När jag väl summerar allt jag har gjort i veckan och allt jag har planerat inför kommande vecka är det inte så konstigt att jag är trött, riktigt trött.


Jag hoppas jag känner mig lite piggare i morgon och då ska ni få receptet på dagens underbart goda middag - pestobiffar, sås och sallad.

God natt!