söndag 18 september 2016

Smakbox-rabatt

Jag har ju pratat mig varm om Smakbox ett antal gånger, nu senast när jag bakade Fröbrödet med mix från Risenta som fanns i senaste Smakboxen med temat Nya vanor. Ett fröbröd som jag nog aldrig hade provat om jag inte hade fått det hemskickat till mig. Vilken tur att jag inte gick miste om det!

Malmö Chokladfabriks helt nötfria choklad upptäckte jag också via Smakbox. Jag älskar att få hem en Smakbox, dels för att jag älskar paket o överraskningar men även för att jag aldrig blir besviken på produkterna i boxen.

Det finns fortfarande kvar några Smakboxar från senaste utskicket, den med temat Nya vanor och om du använder koden MATRO så får du 50 kr rabatt (Du betalar då 139 kr inkl frakt). Vilket kanontillfälle att prova, eller hur? Men koden gäller bara en vecka till och så länge boxarna finns kvar i lager, så fundera inte för länge. Klicka här så kommer du direkt till prenumerationssidan, glöm inte att aktivera rabattkoden MATRO.


Vad är Smakbox?


Smakbox är till för dig som är matintresserad, söker inspiration och vill upptäcka nya produkter!

Varannan månad får du ca 15 nya smaker och produkter från små och stora varumärken. Vissa kan du äta direkt, som en fin mörk choklad eller en dryck med ny smak. Andra ingår i din matlagning eller bakning, som en spännande krydda, pasta eller en ny olivolja. Recept och inspiration medföljer! 

Du betalar 189 kr per box och värdet uppgår till 350 - 450 kr. Frakt ingår i priset. Det är ingen bindningstid och det är enkelt att starta, pausa eller avsluta din prenumeration.

Smakbox skickas via PostNord över hela Sverige och hämtas hos ditt närmaste utlämningsställe. Hemma i köket packar du upp, överraskas och upplever nya smaker och produkter. 

Smakboxen är välfylld och tung

Mintkrokantmuffins

Även i dag har jag vaknat tidigt och njuter av mitt morgon-te i ett tyst hus och med en härlig höstmorgon utanför fönstret. Ska se till att Isak tar sig i väg till sina domaruppdrag se'n går jag nog o lägger mig o förhoppningvis slumrar ett tag till. Det har blivit lite för tidiga morgnar ett tag nu. Är det fullmånen som spökar? Tror ni att månen kan påverka oss människor?

I torsdags blev jag så baksugen och eftersom det var min korridorvecka på jobbet så passade det bra att avsluta den veckan med att bjuda på fika. Men det märks att det var länge sedan jag bakade, jag kände mig så osäker och jag hade dessutom muffinsplåten för länge i ugn så de blev lite torra.


Mintkrokantmuffins

2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
50 g smör
0,5 dl mjölk
100 g mintkrokantchoklad

Smält smöret och häll i mjölken.
Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt.
Blanda mjöl och bakpulver.
Rör i de torra ingredienserna växelvis med vätskan i äggblandningen.
Smält chokladen.
Fördela smeten i 12 muffinsformar och klicka sedan i en sked smält choklad.
Rör runt chokladen med hjälp av en kniv.
Grädda i 200 grader i cirka 15 minuter.
De får gärna vara lite kladdiga i mitten.

Jag som älskar choklad tror att det hade blivit godare med chokladmuffins till den goda mintkrokanten. Och då skulle jag använda det här kanonreceptet på chokladmuffins, de blir otroligt saftiga och goda.

Jag gjorde 15 muffins istället för 12 och det blev perfekt storlek. Jag hade även lite mer än 100 g mintkrokant, för som ni vet eftersom jag tjatar om det - jag älskar choklad.

Klicka en sked smält choklad i varje form.
På väg in i ugnen. Fast först snurra runt chokladen lite...
Dags att fika!

lördag 17 september 2016

Olivias tjejmiddag

I går hade Olivia tjejmiddag eftersom hon snart fyller år och hon bjöd på lite smått o gott av sina egna favoriter. Vi förberedde lite förra helgen men resten fixade Olivia igår efter skolan. När tjejerna hade åkt hem och jag hade lagt mig då städade Olivia bort allt så i morse kom jag upp till ett välstädat kök. Underbart och så omtänksamt!


Olivias tjejmiddag

thaichilistekt kyckling
klyftpotatis
tomat- och rödlöksallad
sallad

bär
grädde


Nu är det bara resten av firandet kvar. På tisdag fyller hon år och då måste vi så klart äta något riktigt smarrigt (men vad?) och i början av oktober ska vi ha en höstfest för att fira båda våra höstbarn. Menyn till höstfesten tror jag faktiskt vi börjar vara klar med, bara lite småjusteringar som återstår.

Fredagslyx och Lördagslyx

God morgon på er! 

Jag har smugit upp och precis druckit upp mitt morgon-te och ätit en Finn Crisp med ost o gurka. Riktigt smaskigt och riktig bra start på dagen. Jag älskar att börja dagen med en kopp te i ett tyst hus medan alla sover. Men nu kan de snart få vakna och hålla mig sällskap...


Solen skiner på en frosttäckt gräsmatta och det är så vackert. Måste ta mig ut på en promenad senare och njuta av denna vackra höstdag. Ska även försöka höststäda trädgården, bl.a. ska all oanvända rabarber slitas upp för att göra fint inför vintern.

Hittade sån bra text på internet som jag ska leva efter i dag och med tanke på hur bra gårdagen var lär detta bli en kanon-lördag.


Jag avslutade arbetsveckan med att bjuda jobbarkompisarna på mintkrokantmuffins och chai-te. Jag pratar så ofta om mitt goda chai-te som jag älskar och dricker nästan så ofta jag kan. Så nu var det dags för dem att själv få smaka så de vet vad jag pratar om. De verkade tycka om det! Men hur kan man inte...


På kvällen hade Olivia födelsedagsmiddag för kompisar så vi var utkörda hemifrån och cyklade då ner till mina föräldrar för fredagsmys. Det fanns så mycket gott och det var så skönt att bli servad så jag åt o åt o åt. Vilken lyx att bara sitta och äta en massa gott som man själv inte har lagat och se'n inte behöva tänka på att plocka fram, plocka bort och diska. Verkligen fredagslyx!

Ostsufflén, som var otroligt god, har jag fått receptet på så det ska jag snart dela med mig av. Ska försöka prova göra den själv först, så ser jag om receptet fungerar eller om man bör tänka på något vid tillagning.

fredag 16 september 2016

Pigg av fullmåne

Vaknade före klockan ringde i dag också, men det var inte lika skönt i dag eftersom jag vaknade lite väl tidigt. Är det fullmånen som stör?

Hade en massa energi igår så jag kom i säng lite väl sent, tur att det är helg nu så jag får tid att sova och återhämta mig. Förutom att jag städade och var på en promenad i gårkväll så bakade jag muffins också. Det var ett tag sedan! 


Det var så länge sedan jag bakade så jag hittade knappt mina bakgrejer och dessutom misslyckades jag lite. Jag hade inne dem i ugnen lite för länge så de blev torra, men nog vet jag att det finns nån som vill äta dem i alla fall. Eller vad tror ni?

torsdag 15 september 2016

Vill du se Justin Bieber?

Nu går det fort!
Imorgon är det fredag och helg...igen! Och det är bara två veckor kvar tills vi åker till Stockholm. Vi bokade för evigheter sedan och nu plötsligt är det dags. 

Anledningen att vi bokade för länge se'n är för att Olivia ska på Justin Bieber-konsert och de biljetterna släpptes redan i december. Leif tyckte att det var en perfekt helg att åka till Stockholm även för oss eftersom Öl- och whiskymässan är samma helg. Jag såg däremot till att få med mig en kompis för att slippa gå på mässan i år igen :)

På tal om Justin Bieber så har vi en sittplatsbiljett, till fredagskonserten 30 september, som vi säljer billigt. Mejla mig om ni är intresserade.


Nu är huset nystädat o luktar gott och jag hoppas det förblir fint hela helgen. Olivia och jag hjälptes åt, tänk vad fort det går då! Tänk om hela familjen hjälptes åt - vilken önskedröm - och så fort det skulle gå. Av någon konstig anledning så är alla så himla upptagna precis när det är dags för städning...konstigt, väldigt konstigt.

Snabbmat

God morgon! Hoppas ni vaknar upp till en bra dag. Jag vaknade innan klockan ringde och det är så skönt att få vakna av sig själv, istället för det hemska alarmet. Jag hoppas att en bra början leder till en bra fortsättning på dagen.

I går var det kanonväder, så typiskt när mina ögon ville ha mörker. Fast framåt middagstid kunde jag njuta av solen och ville då inte stå i köket, utan istället fixade vi en snabbgrillning. Hamburgare blir så mycket godare när de är grillade istället för stekta, eller hur?


Vi skippar brödet och använder stora salladsblad som bröd istället. Mycket godare och färre kolhydrater. Svårare än så behöver det inte vara att lchf-anpassa maten.

Nu är morgon-teet uppdrucket och jag ska åka i väg till jobbet.
Ha en bra torsdag så hörs vi senare!