fredag 26 augusti 2016

Bröllopsmiddag 8 år

Förra torsdagen, 18 augusti, var det min och Leifs bröllopsdag men då var han i Jämtland och jag hemma i Luleå så det blev inget firande för oss då. Men i dag såg vi till att ta igen det då hela familjen firade med en god 3-rättersmiddag med många av våra favoriter.

Det var 8 år sedan vi till slut gifte oss, hemligt på Stadshuset, efter 11 år tillsammans och 3 barn. Lite roligt att det var ett år innan jag började jobba på Stadshuset. Är inte så säker på att jag skulle vilja gifta mig där nu, inte så jättekul att gifta sig på sin arbetsplats :)

Bröllopsmiddag 8 år


Skagenröra med Västerbottensost toppad med löjrom




Grillad älg-entrecôte, stekta grönsaker och ädelostsås




Lchf-kladdkaka, hallon och grädde


torsdag 25 augusti 2016

Räkwok

Vilka dagar jag har haft i Stockholm! Så underbara på olika sätt och jag har hunnit med så många olika saker så det känns som jag har varit där i flera veckor. Jag har shoppat o strosat på sta'n, firat OS-medaljörer, ätit goda middagar och druckit vin, druckit enorma mängder chai-te, gått en intressant och lärorik utbildning, promenerat en massa och slutligen varit på Formex-mässan som förhoppningvis leder till en del framtida samarbeten.

Och tänk nu är det snart fredag dessutom och här kommer  receptet på en riktigt god fredagsmiddag - räkwok! Vi wokade ute på muurikkan men självklart kan man woka inne på spisen också. Alltså detta var en av sommarens höjdarmiddagar som vi längtar tillbaka till!


Räkwok

1 kg räkor med skal
1 röd chili
1 vitlök
0,5 citron, skal och saft
0,5 dl olivolja
salt o peppar

1 zucchini
1 röd paprika
1 gul paprika
champinjoner

Skala räkorna.
Skiva chilin tunt, finhacka vitlöken, riv skalet från citronen och pressa saften. Blanda med olivolja och lite salt o peppar.
Låt marinera någon timme.
Strimla grönsaker och svamp.
Woka alla grönsaker i omgångar i olja, gärna ute på en muurikka.
Lägg sedan tillbaka alla grönsaker i woken och häll över räkor och marinad.
Vänd runt för lite värme, men kom ihåg att inte ha räkorna för länge i woken på värmen för då blir de sega och tråkiga.

Så gott! Nästa gång måste jag nog dubbla receptet för att det ska räcka så att vi alla kan äta så mycket som vi vill av det. Det tog slut alldeles för fort. Jag serverade aioli till woken, det var gott men inte alls nödvändigt eftersom woken var så himla god i sig själv.

Nästa gång steker jag nog chili och vitlök i oljan innan jag wokar grönsakerna för att oljan ska får riktgt god smak. Och då marinerar jag räkorna endast i olja, citron, salt och lite peppar.


Jag vet att det är torsdag och det brukar innebära drinktorsdag på bloggen, men det får utgå den här veckan på grund av tidsbrist. Men återkommer förhoppningsvis nästa vecka för jag tycker det är en perfekt uppladdning inför helgen.

onsdag 24 augusti 2016

Lchf betyder.....

God morgon!

Jag har semester från mitt "vanliga" jobb och tillbringar dagen i Stockholm men det är inte semester och sovmorgon som gäller. Klockan ringde tidigt för att jag ska hinna i tid till dagens första aktivitet. Det blir en spännande dag för mig då jag ska göra en del jobb för bloggen och eftersom choklad dessutom är inblandad känns det perfekt. Det här måste ju bli en bra dag!

Bild lånad av smolk.se

Jag hoppas att jag hinner uppdatera lite på Instagram under dagen innan jag flyger hem i kväll. Och ni kommer väl ihåg att jag på Instagram heter matro_sara.

tisdag 23 augusti 2016

Tänka nytt

När man gör snittar eller drinktilltugg använder man sig ofta av någon brödbit eller kex som man lägger nån god röra på, t.ex. Skagenröra. Eller hur?

Men äter man lågkolhydratkost så vill man inte ha kex eller bröd och då får man vara lite fiffig och tänka nytt, för goda röror kan man ju sätta på allt möjligt. Fredagens plockmiddag innehöll två smarriga varianter. Samma fyllning och garnering men olika underdel gjorde att jag på ett enkelt sätt dessutom fick två olika snittar :)

Jag gjorde både paprika- och gurkbitar där jag satte en god pepparrotsostkräm och gravad lax. Hur gott som helst!

måndag 22 augusti 2016

Smakbox Nya vanor

Nu har Smakbox nr 3 anlänt och det är lika spännande varje gång! 
Jag älskar att öppna paketet och plocka upp alla varor. Känns som julafton. Och den här gången var det rekordmånga produkter, nämligen 18 stycken till ett värde på ca 460 kr. Gladast blev jag nog för att jag fick en ny chokladkaka från Malmö Chokladfabrik.

Välpackad låda full av godsaker.

Vill ni också prova en Smakbox?
Missa då inte min rabattkod som ger er 15% på er första första Smakbox!
Om ni anger rabattkoden MATRO vid beställning så justeras priset och ni får lådan 15% billigare.
Värt att prova, eller hur?

Här går ni in för att beställa: https://www.smakbox.se/sv/prenumerera/ och glöm inte att skriva MATRO för att aktivera rabatten.

Glutenfri mjölmix, brödmix, flingor, äppelmust, choklad, chips, kryddmixer, kaffe, marmelad
och en massa annat rymdes i Smakbox nr 3

Bättre dagar

Jag vet! Ni har sett dessa bilder förr...men inte just den här. Jag älskar Herregud&Co! Gillar ni dem på Facebook? Om inte, så klicka här så kommer ni till deras sida som ni kan gilla. Då får ni var och varannan dag nya roliga bilder och texter i ert flöde. Den ena bättre än den andra, det tar aldrig slut...


Visst är det fler än jag som känner så här ibland och kanske lite extra när väckarklockan ringer på måndagmorgon. Men när man väl har stigit upp och tagit sig i väg till jobbet så känns allt lite bättre igen.

söndag 21 augusti 2016

Räkkrustader

Jag verkligen älskar krustader och de är lika goda varma som kalla. Den här gången använde jag dem som ett kallt tilltugg. Och den här lilla varianten innehåller bara 1g kolhydrater per krustad. Perfekt till fest!


Räkkrustader

Krustader
Fyllning
2 dl crème fraiche
2 tsk italiensk salladskrydda
2 tsk dill
Garnering
handskalade räkor
gurkbitar

Blanda ihop crème fraîche, italiensk salladskrydda och dill.
Klicka lite fyllning i varje krustad.
Garnera med räkor och gurka.

Den här fyllning passar perfekt till räkor, så istället för att äta så många krustader blandade jag lite fyllning och räkor på tallriken och åt till sallad. Supergott även det! Fyllningen smakar lite som chips-dippen Dill & Gräslök, ni vet pulvret man köper och blandar med gräddfil.