Till förra helgens festligheter gjorde jag en chokladmousse på ett litet annorlunda sätt. Istället för en len mousse gjorde jag en med lite crunch, tack vare att jag hackade chokladen i bitar istället för att jag smälte den.
Chokladmousse med yoghurt
100-150 g mörk choklad
2,5 dl grädde
2,5 dl yoghurt
Finhacka chokladen.
Vispa grädden.
Vispa ner yoghurten med elvispen på låg hastighet.
Rör ner chokladen.
Fördela smeten i portionsglas.
Ställ i kylskåp i minst 30 minuter.
Garnera ev. med bär och/eller mer choklad innan servering.
Fast den är god bara som den är också :)
Fast den är god bara som den är också :)
Det här är en god mousse med lite syrlig smak tack vare yoghurten. Jag är inte så jättemycket för yoghurt-smak men här anar man den bara som en extra "krydda" i moussen. Den här kommer nog stå på bordet till helgen igen. Förutom att den är så god älskar jag att den är nötfri, äggfri och glutenfri.