lördag 25 januari 2014

Städat, pizza och tävlingstips

Äntligen! Ja, äntligen har jag bytt gardiner i vardagsrummet. Julgardiner bort och ljusa fina gardiner upp. Jag känner mig så nöjd. Trots att jag har en förkylning som lurar i kroppen har jag även orkat storstäda både kök och badrum. Men nu känner jag att nån timme vila mitt på da'n hade inte varit helt fel. Men nu har jag jobbat klart för i helgen, i morgon ska jag bara glida runt på kalas och ha det bra.


För att få städa i lugn o ro och slippa avbryta för matlagning blev det hämtmat efter hockeyn i dag. Det blev pizza och chicken Vindaloo. De två senaste pizza-köps-gångerna har vi provat två olika pizzerior och ingen av dem håller måttet. För brända kanter, fel orientdressing, för lite ananas, konstig krydda är några av felen. Undra vilken pizzeria vi ska prova nästa gång? Lulebor - vem gör godaste pizzorna?

Ruby Zin och Laila Bagge har en tävling på instagram som jag vill tipsa om.

Bak och lek med marsipan

Här har vi en städlördag och min förhoppning var att alla skulle hjälpa till och sen belönas med lite semlor. Men så blev det riktigt inte. Isak åkte till hockeyrinken och det tycker jag är helt ok nu när det äntligen är lite varmare (bara -14 grader). Tjejerna däremot verkar ha en riktig pyjamas-lördag, kanske dags att "köra ut" dem också, eller hota med städning :)


När jag och Ida var hemma i torsdags ville hon baka och då plockade jag fram lite marsipan från Odense som Ida fick göra figurer av. Roligare än Play-doo eftersom man kan äta upp det man gjort. Vi valde den gröna med päronsmak och hon gjorde snögubbe/pelikan, ödla, soffa, tärning och en massa annat. Trots Idas nötallergi kan hon, tack o lov, äta mandelmassa och marsipan.

Ida visar några av sina fina figurer
Marsipanen finns i en massa färger och smaker och Ida har redan bestämt att den rosa ska hon ha till sitt kalas. Få se vad vi gör för fina figurer då. Det är ju över fem månader kvar så vi har ett tag på oss att fundera.

fredag 24 januari 2014

Vinprovning

I måndags var det alltså dags för mig att prova Systembolagets "Lär dig prova röda viner". De hade dukat bord mitt i butiken bland alla hyllor. Kändes lite lustigt att vara på ett tomt systembolag. De började med att gå igenom lite allmänt om röda viner, tillverkning, historia osv.

Sen fortsatte de att berätta om deras smaktyper, dvs hur de brukar dela in viner. Jag trodde det var något allmänt vedertaget, men det är Systembolagets sätt att kategorisera viner, t.ex. vintidningar har andra grupper.


Mjuka och bäriga: Är oftast lätta, mjuka och friska och passar till lättare maträtter som t.ex. kyckling och stek fisk.

Kryddiga och röda: Oftast fatlagrade och passar till mustiga grytor gärna med mycket örter och/eller svamp.

Fruktiga och smakrika: Fruktdrivna viner från länder i nya vinvärlden, så som Sydafrika, Australien och Chile hamnar oftast i denna smaktyp. Passar till grillat.

Strama och nyanserade: Smakrika viner som i regel är både sträva och friska. Här hittar du ofta viner från klassiska vindistrikt som Bordeaux, Toscana och moderna klassiker från exempelvis Priorat. Passar till kötträtter av lamm, nöt och vilt, gärna med feta såser.


Sen började själva provningen då vi skulle titta på färgen, lukta o känna dofter och till sist smaka o känna smaker. Vi hade ett protokoll framför oss för att kunna fylla i allt eftersom vi provade oss fram. Mellan varje vintyp åt vi lite vitt bröd och drack lite vatten för att rensa munnen från smaker. Annars är det risk att alla viner smakar lika.

Tidig fredag

God morgon! Efter en vab-dag hemma är jag nu på väg till jobbet för en kort arbetsdag och sen är det HELG. En helg som börjar med en lugn lördag utan planer och fortsätter sedan med en kalas-söndag där två kalas står på agendan.


Jag och Ida hann med en del bakande i går när vi fick en extradag hemma och inomhus. Isak (och vi andra) har längtat länge nog efter semlor och det kändes alldeles för länge kvar till fettisdag så vi började med att baka semlor.


Sen var jag lite sugen att testa baka snurrkakor som jag har sett på bild några gånger. En enkel kaka som säkert uppskattas på barnkalas. En av kakorna blev till ett hjärta istället för en rund kaka.


Ida var inte nöjd med det utan ville baka mer så då tog jag fram smaksatt färgad marsipan som hon fick använda till att göra olika figurer. Bättre än Play-Doo!


Ha en bra fredag, nu ska jag sätta igång morgonruschen här hemma så att vi alla kommer i väg till jobb och skola i tid.

torsdag 23 januari 2014

Snabb leverans

Kommer ni ihåg att jag beställde "sommardryck" i fredags från Vinvarhuset.se? I dag kom leveransen! Det kallar jag service och snabba ryck. På mindre än en vecka har min beställning av öl och vin tagit sig från Tyskland till norra Sverige och billigt var det.

Jag hade även beställt öl, men den hann jag inte ta kort på innan Leif hade ställt den på kylning.
Först var jag lite orolig att det är olagligt att beställa från Tyskland eller att det tillkommer en massa avgifter mm men det som tillkommer är frakt för det måste man fixa själv för att det ska vara lagligt. Så här säger lagen: 
Det är lagligt som privatperson att köpa vin och annan alkohol på nätet från andra EU länder och låta ett fraktbolag utföra transporten.


Det är inget krångligt att beställa frakt utan det gör man samtidigt som man beställer drycken. När man har gjort sin dryck-beställning och betalat för den skickas man vidare till att beställa frakten och man blir guidad hela tiden vad man ska göra.

Jag hade extra tur i dag när leveransen kom att jag var hemma annars hade jag fått hämta paketet på "posten" men nu slapp jag även det och fick det levererat in i hallen. Kan det bli smidigare!

onsdag 22 januari 2014

Chokladhavrerutor utan gluten, mjölk, ägg eller nötter

Choklad och havre är favorit-ingredienser vid bakning för det blir så god smak av det, så dessa kakor har alltid varit en storfavorit och det bästa sämsta är att de är godaste direkt från frysen, dvs det är alldeles för enkelt att var onyttig. Jag har nästan alltid gjort dem mjölkfria genom att använda mjölkfritt margarin och havregrädde. Nu har jag även provat att göra dem glutenfria och det blev riktigt bra.

Eftersom det skulle vara sån liten mängd vetemjöl var jag sugen att prova med en glutenfri mjölmix.  Jag är så ovan att använda dessa glutenfria mjölmixer så jag vågar mig inte på några större bakverk, men i en sån här kaka med endast 4 msk känns det som att det nästan skulle gå lika bra utan, så risken för ett misslyckande minimerades :)


Chokladhavrerutor utan gluten, mjölk, ägg eller nötter
3 dl socker
2 msk vaniljsocker
6 msk kakao
4 msk glutenfritt mjöl, jag använde Lailas gula mjölmix
8 dl rent havregryn
250 g smält mjölkfritt margarin
1 dl ovispad rice dream (risgrädde)

Blanda alla ingredienserna i en bunke. 
Häll smeten i långpanna (ungefär 35*30 cm) och bred ut den till ett ca 1 cm tjockt lager i pannan.
Sätt in i ugnen i 200 grader i ca 10 min.
Skär den varma kakan i fyrkanter. Låt svalna.

Om ni inte behöver ta hänsyn till allergier så använder ni vetemjöl, vanlig havregryn, smör/margarin och vispgrädde. Jag tror att jag var tvungen att ha inne den här glutenfria varianten något längre än vad jag brukar ha inne den "vanliga" för att den skulle stelna (det var så länge sedan jag bakade den så det kan vara minnet som sviker). Den här varianten blev lika bra som den jag brukar göra, men jag hävdar fortfarande att den är godast direkt från frysen.

tisdag 21 januari 2014

Ledig kväll

Vad hände! Helt plötsligt fick jag några extra timmar ledigt en kväll. Det hör inte till vanligheterna, men desto skönare de gånger det händer. Nu hann jag förbereda morgondagens middag som ska bli en thaivariant av köttfärssås. Spännande att se hur mycket protester jag får när det är en massa grönsaker i köttfärsen och inte kommer den smaka som vanligt heller :)


Nu går det fort att fixa middag i morgon och det behövs för Isak ska i väg på träning och direkt efter den ska han ta hand om Power Break på Asplövens match mot Djurgården som spelas här i Luleå (istället för i Haparanda).

Ruby Zin - gott vin i snygg box

Oj vad jag har druckit vin de senaste dagarna. Jag som knappt drack en droppe på hela hösten. I helgen har jag druckit Ruby Zin, vinet med mindre tanniner och histamin och där Laila Bagge Wahlgren har designat den snygga boxen. Det har ni inte missat, va? Och i går var jag på vinprovning där vi provade 5 olika sorters vin (och vi fick dricka upp och behövde inte spotta ut).
Så här beskrivs Ruby Zin: ett karaktärsfullt rött vin på Ruby Cabernet och Zinfandel från Kalifornien med fruktig generös doft och med inslag av mörka bär, plommon, körsbär och vanilj. Smaken är varm och fruktig med mjuka tanniner och inslag av mörka bär, plommon och fat. Ruby Zin är ett fylligt vin samtidigt som det innehåller lägre halter av histamin och garvämnen. 


Vinet passar väldigt bra till lättare rätter som kyckling, grillad fisk och sallader. Efter gårdagens vinprovning är jag ganska säker på att Systembolaget skulle  klassa det som mjukt och bärigt. (Eftersom det ingår i systembolagets beställningssortiment har de inte bedömt det än). Jag älskar att ta ett glas vin samtidigt som jag lagar mat och det här var ett perfekt vin till det, ett riktigt "mingel-vin".

Jag som brinner för att även allergiker ska få äta och dricka gott älskar att någon medvetet har gjort ett vin med mindre tanniner och histamin. Nu kan (hoppas jag) även de som lätt får huvudvärk, röda fläckar på halsen eller blir täppt i näsan av rödvin, dricka ett gott vin. Tack o lov tillhör jag inte dem som är allergisk mot rödvin, så jag kan inte säga om det här vinet går bättre än något annat. Men hör gärna av er när ni har provat så att jag vet om det hjälper.

Snygg box som gärna får stå framme på bänken
Ida tycker det är så kul att servera ur boxen så hon går hela dagarna och frågar om jag inte ska dricka lite vin. Jag försöker förklara att det inte är så bra att dricka vin varje dag eller hela dagarna heller för den delen, så hon får lugna sig lite. Hon håller inte riktigt med :)

måndag 20 januari 2014

På språng

Middagen är bortplockad och jag sitter med min kopp te och skriver till dig innan jag ska i väg igen. Jag ska nämligen på vinprovning, så himla kul och jag hoppas lära mig riktigt mycket. Papper, penna och kameran är nedpackad så att jag kan dokumentera allt.

Snabb, gott och enkelt som alla tycker om. Perfekt vardagsmat!

Hoppas veckan har börjat på bästa sätt för dig. 
Nu ska jag i väg men jag återkommer senare med lite vintips!

Porterstek med den goda såsen

Kylan fortsätter att hålla oss i ett fast grepp. Leif skulle egentligen jobba på annan ort den här veckan men jobbet släpper inte i väg honom längs vägarna eftersom det är kring 30 minusgrader. Det är så kallt så alla tåg är inställda och då kan det nog vara dumt att ge sig ut på ödsliga vägar, blir man stående kan det dröja ett bra tag innan det passerar nån o man kan få hjälp.

Porterstek var den första steken jag vågade mig på att tillaga en gång för länge länge sedan. Det har blivit några stekar sedan dess. Porterstek kändes enkelt eftersom den skulle kokas och inte ugnstekas. Fråga mig inte varför jag tyckte att det verkade enklare :) Men detta är fortfarande ett favorit-stek-recept, för att inte tala om såsen - den är sååå god.



Porterstek
ca 1,5 kg benfrit kött
1 flaska (33 cl) porter
0,5 dl outspädd svartvinbärssaft
0,75 dl soja
1 tsk timjan
6 enbär
6 svartpepparkorn
2-3 köttbuljongtärningar
2 vitlöksklyftor
1 stor gul lök
Sås
8 dl sky från köttkoket
5 msk vetemjöl
2 dl grädde

Häll porter, vinbärssaft och soja i en gryta. 
Lägg i buljongtärningar, ituskurna vitlöksklyftor, kryddor och lökklyftor. 
Koka upp.
Lägg ner köttbiten och låt allt koka sakta under lock.
Vänd steken ett par gånger under kokningen. 
Lyft bort grytan från värmen när termometern visar 75 grader. Det tar ca 1,5 timme.
Låt steken ligga kvar i sin sky ca 20 minuter innan köttet skärs upp.
Sås
Sila skyn. Späd eventuellt med lite vatten så att det blir totalt 8 dl.
Vispa ut mjölet i grädden eller skaka redningen i en redningsbägare.
Vispa ner mjölblandningen i den heta skyn och låt såsen koka sakta i 3-5 minuter.
Servera köttet i skivor med såsen, kokt potatis och gröna bönor, sockerärter eller önskade grönsaker.

Detta är så gott och hela familjen åt med god aptit och berömde maten flera gånger. Även Isak som aldrig brukar vilja ha sås tog om flera gånger av såsen....och det andra. Det blir mycket mat för lite ansträngning. Perfekt, eller hur?

söndag 19 januari 2014

Matsedel v.4 januari 2013

Redan kväll och jag har inte hört av mig nånting till er, men da'n har gått i ett. Jag har städat, handlat, bakat och lagat porterstek men det roligaste i dag är att vi äntligen har köpt ett nytt matbord (bild kommer). Till slut hittade vi ett som vi tyckte om och då var det bara att slå till för nu har vi letat alldeles för länge. Men stolar får vi vänta ett tag till på för det har vi inte hittat nå bra än.

Har ni lika kallt som vi har? I dag har termometern legat kring minus 30 hela da'n och då är man inte ute nå långa stunder. Jag hoppas det blir lite varmare i morgon så man vågar sig ute lite mer och så att bilen går lite bättre.


Matsedel v.4 januari 2013
Ti: Helstekt kyckling, ris och currysås
On: Hamburgare
To: Spagetti och köttfärssås
Fr: Djungelkyckling och ris
Lö: Pestopaj med lufttorkad skinka
Sö: Röding, potatis och löjromsås

lördag 18 januari 2014

Gryta med favoritkryddan

Har ni haft en bra lördag? Det har jag men nu har jag sjunkit ner i soffan och lär inte ta mig upp nå mer. Den enda i familjen som verkar ha nån energi kvar är Ida som växlar rullskridskoåkning med skateboardåkning och nu springer hon på löpbandet.


Till middag åt vi en fläskfilégryta med en massa grönsaker och frukt som jag inte har gjort på jättelänge.  Men eftersom det är ett av mina mest klickade recept och därmed ligger tvåa på "topplistan" så påmindes jag om det. Vilken tur! Som vanligt när det är curry-kryddad mat äter barnen hur mycket som helst. Jag behöver inte fundera vad deras favoritkrydda är.

Nötallergiker kan vara (kors)allergiska mot bockhornsklöver som finns i de flesta curry-blandningar men som tur är har aldrig mina barn reagerat på det. Och sån tur att jag inte har vetat om det för då hade jag nog inte vågat ge dem curry när de var små med tanke på deras höga värden vid allergitesterna. Ibland är det himla bra att vara okunnig :)


Ett perfekt recept som man kan variera efter årstid. Eftersom paprikorna nu är rätt dåliga och dyra struntade jag i det och rev ner en stor morot istället.

Klicka här för att komma till receptet som jag definitivt tycker att ni ska testa snart!

Kalas med sparkcyklar

I dag har Ida varit på kalas för en klasskompis som hade hyrt Skatehallen i Luleå. Perfekt med stora ytor - det var 6- och 7-åringar med sparkcyklar överallt. (Tur att de skate-åkande kusinerna slapp det, jag tror inte att sparkcyklande "småbarn" är favoritbesökarna för duktiga skate-åkare).


Ida hann med att prova sparkcykel, rullskridskor och att springa omkring. Det var en rejält svettig tjej jag hade med mig hem. Mitt i alla aktivitet hann de med en paus med lite varm korv o fika och när de hade fyllt på med energi så fortsatte de röra på sig. Perfekt med kalas där man rör på sig och inte bara äter, äter och äter som det ofta blir på "vuxen-kalas".


Vilket kanon-kalas! Stora ytor, roliga aktiviteter (alla verkade ha jättekul), gott fika och det bästa av allt - man blir inte ruinerad. Alla andra "aktivitets-kalas" har en tendens att bli väldigt dyra om man bjuder många.

fredag 17 januari 2014

Tjejmiddag med bästa tjejerna

Nu ligger jag och bästa tjejerna utslagna i soffan efter en mysig tjejmiddag där vi åt och drack gott. Jag, Olivia och Ida åt familjefavoriten Kycklingtortilla, medan killarna valde SHL-matchen mellan Luleå och Linköping.

Godaste kycklingröran....
...blir till godaste kycklingtortillas.
Efter middag bakade jag en glutenfri kaka som jag var tvungen att provsmaka för att se om jag lyckades med mitt lilla experiment. Men det skulle jag inte ha gjort för nu är jag så mätt att jag knappt orkar ta mig upp ur soffan.

Kakan blev otroligt god. Den stora frågan är om den håller ihop så pass att man kan fika den utan att den faller sönder i handen. Får göra en ny provsmakning imorgon :)

Ni ser att jag o Ida har tjuvsmakat lite, eller hur?
3-1 till Luleå och 10 minuter kvar. Bäst jag koncentrerar mig lite på hockeyn nu. Ha en bra fredagkväll så hörs vi imorgon.

F-R-E-D-A-G

Efter en hektisk vecka är det ännu mer underbart med mina korta jobb-fredagar. I dag hann jag även med en massage innan det var dags att åka hem o äta lunch och som vanligt när jag äter ensam hänger datorn med.


Efter att ha haft nollgradigt och t.o.m plusgrader större delen av vintern har vi nu haft minus 20 alldeles för länge och det verkar inte bli varmare än på ett tag. Men i väntan på värme och sommaren har jag beställt lite sommardryck på Vinvaruhuset.se. En box rosévin och en flaska Campari åkte ner i varukorgen innan betalning. Det blir perfekt på vår nya altan som vi planerar att bygga till sommaren.

torsdag 16 januari 2014

Skära, fylla, rulla och knyta

Efter vår nyårsmat har jag fått lite frågor om hur vi gick tillväga med att skära köttet, fylla, rulla och binda ihop. Så jag tänkte försöka visa hur det går till. För det första är det bättre att använda fläskytterfilé istället för fläskfilé eftersom den är tjockare.

Börja med att göra ett snitt längs med filén. Rulla sen ut köttbiten/rullen sakta medan du fortsätter att skära försiktigt så att det blir en platt bit.
Skär försiktigt samtidigt som du försöker rulla upp köttbiten.
Till slut har ni en fin platt fläskytterfilé.
När man har en platt köttbit är det bara att fylla med valfria godsaker.


Att rulla ihop den går till på samma sätt som när man bakar kanelbullar. 
Var bara lite försiktig så att all fyllning hålls på plats.

Börja rulla!

Sen är det bäst att knyta ihop köttbiten så att den håller ihop och inte öppnar sig under tillagning. Börja i ena änden och dra snöret runt köttet och gör en knut.

Början!
Lägg sedan snöret längs med köttbiten en bit och sen ska den runt köttrullen och en ny knut ska göras på översidan.

Lyft lite på snöret så du kan göra en knut.
Knuten är gjord! Dra åt!
Snöret ligger rakt och fint med en knut på bra avstånd.
Fortsätt göra knutar på samma sätt med samma avstånd.

Sen fortsätter man så hela köttbiten. Efter tillagning i ugn så tar man bort snöret och man har en fin fläskfilérulle som håller ihop så fint och det är bara att börja skära upp i lagom stora skivor.


Här hittar ni hela receptet med fyllning, tillvägagångssätt, ugnstemperatur och tid.
Kanske blir det er lördagsmiddag!

onsdag 15 januari 2014

Vegetarisk lasagne

I går hade vi styrelsemöte med Astma- och Allergiföreningen där vi planerade vårens och sommarens evenemang och jag kom hem alldeles för sent för att orka höra av mig till er. Jag prioriterade att komma i säng i tid för jag börjar få lite halsont. Ofta kan det bero på för lite sömn istället för en förkylning och jag hoppas att så är fallet även denna gång.

Äter ni ofta vegetariskt? Vi äter det alldeles för sällan! Jag tänker ofta att vi ska bli bättre på det, men det går lite sisådär. Men i helgen åt vi faktiskt en god vegetarisk lasagne, fick ett tips av en på jobbet som hade sett den på SVTs Go'kväll.

Vegetarisk lasagne

Rostade rotfrukter
700 g blandade rotfrukter 
(jag använde palsternacka, kålrot, morötter och sötpotatis)
3 vitlöksklyftor med skal
0,5-1 tsk torkad timjan
salt, svartpeppar
olja

Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar.
Lägg rotfrukter och vitlök i en långpanna ringla över olja. 
Strö på salt, peppar och timjan. 
Rosta i 250 grader tills rotfrukterna är gyllene cirka 20 min.


Tomatsås
1 gul lök
1 grönsaksbuljongtärning
2 burkar krossade tomater á 400 g
rostade vitlöksklyftor (se ovan)

Fräs den finhackade löken i smör, tillsätt buljongtärning och tomater.
Skölj ur burkarna med lite vatten. 
Koka ihop, smaka av med salt, peppar och den skalade, rostade vitlöken från rotfrukterna.

Ostkräm
2 dl crème fraiche, valfri fetthalt, men kokbar
200 g naturell färskost
0,5 dl mjölk
100 g lagrad hårdost, riven
1-2 vitlöksklyftor, pressade

Blanda crème fraîche, färskost, mjölk, gräslök, vitlök och den rivna osten, salta och peppra. 


Övrigt
lasagneplattor
200 g färska champinjoner, i bitar
1 squash, riven
2 dl kokta linser
10 st cocktailtomater, skivade
100 g lagrad hårdost, riven

Fräs svamp i smör, rör ner squash, salta och peppra. 
Varva tomatsås, plattor, rotsaker, linser, ostkräm och svampröra i en ugnsform. 
Avsluta med plattor och ett lager ostkräm. 
Toppa med tomater och riven ost. 
Grädda i nedre delen av ugnen i 225° ca 30 minuter eller tills ytan är gyllene och plattorna är mjuka.


Det blev väldigt god smak, men jag förstår inte riktigt vitsen med rotsakerna. Jag hade i alla fall förstora bitar av dessa rotsaker, så nästa gång gör jag mindre bitar eller så mosar jag ihop dem lite grann innan jag tillsätter dem till lasagnen. Det blev många moment, först rotsakerna, sen tomatsåsen och ostkrämen och sen skulle man steka ihop svamp och zucchini innan det var dags att montera ihop lasagnen. Men inget moment var särskilt svårt eller tidskrävande. Jag som älskar att förbereda saker gjorde rotsakerna och tomatsåsen nån dag i förväg.

måndag 13 januari 2014

Dilltorsk VV

Tvättstugan är städad precis enligt planen och jag känner mig så duktig. Så nu tänker jag sitta i soffan resten av kvällen, dricka te och bara mysa på. Har ni följt mig på Instagram (@matro_sara) idag? Jag är nu uppe i sju koppar te på en dag och eftersom klockan inte är så mycket lär jag hinna med en till kopp innan jag går och lägger mig.

Idag var det dags för fisk till middag och då får jag sällan stående ovationer.


Dilltorsk VV (2 portioner 7 propoints)
2 tsk margarin flytande 80%
1 msk vetemjöl
2 dl lättmjölk 0,5%
300 g torsk
1 msk dill, hackad
1 krm salt
1 krm svartpeppar
2 dl räkor skalade

Smält margarinet, tillsätt mjöl och rör om, häll på mjölken.
Koka upp under omrörning.
Lägg i dill, salt, svartpeppar och fisken i mindre bitar.
Låt sjuda på svag värme under lock ca 15-20 minuter.
Lägg i räkor och låt allt bli varmt. 
Servera med pressad potatis och sallad.


Jag använde ett torskpaket på 400 g och sen gjorde jag en och en halv sats av såsen. När jag smakade av var det en god dillsmak men när man sen åt fisken till potatis så tog potatisen bort ganska mycket av dillsmaken. Så nästa gång tar jag ännu mer dill. Jag hade inga räkor hemma men däremot hade jag en förpackning kräftstjärtar i lag som jag serverade på sidan om. Isak tycker inte om fisk och Olivia tycker inte om torsk så detta var inte speciellt populärt.