Vi började med en välkomstdrink och lite tilltugg i väntan på kvällens andra överraskning (den första var att vi hade ställt till med fest hemma hos mig)
En höstgod välkomstdrink |
Lite tilltugg till drinken |
Se'n bänkade vi oss i köket för Emporio Barattinis ostprovning. Kommer ni ihåg mitt förra inlägg om dessa underbara ostar och alla historier? Här kan ni läsa mer om det. Jag hade höga förväntningar och var rädd att jag eller framför allt mina kolleger skulle bli besvikna. Med det blev en succé.
Alessandro förbereder tallrikarna med de goda italienska ostarna. |
Redo att serveras. |
Ostprovning med vin
Taleggio
vintips: Kraftig Chardonnay t.ex Lynx
Sottocenere med tryffel
Pecorino
Piave
vintips till dessa 3 ostar: Chianti Riserva t.ex. Castelsina
Fior d'arancio (blåmögelost)
vintips: portvin t.ex Sandeman
Tomma glas än så länge, men se'n fylldes de på med goda viner för att passa ostarna. |
Trots att vi var ganska mätta av all ost så lyckades vi få ner middag också. Jag hade gjort det lätt för mig genom att bjuda på Pulled Pork med tillbehör. Köttet fick tillagas i mina crock-pots under dagen för att sedan bara ställa fram vid servering.
Pulled pork med goda tillbehör |
Middag
pulled pork
sallad
gurka
tomater
paprika
avokado- och mangosalsa
picklad rödlök
rostad majsröra
tortillabröd
salsa
bbq-sauce
crème fraiche
Kvällen avslutade så klart med lite sött (och salt) då jag serverade denna superenkla men goda efterrätt. Och ingen middag är komplett utan choklad så jag serverade lite chokladpluppar till den salta kolamoussen.
Efterrätt
Salted Caramel Mousse
chokladbitar
Bordet är färdigdukat och gästerna är välkomna. |
Många glas blev det... |
Min favoritljusstake från Klong som man även kan använda som vas, eller en kombination som här. |