I lördags var det högsommarvärme och en riktig kanondag så då passade det perfekt med surströmming som man helst äter utomhus. Men när det var dags för efterrätt flyttade vi in, främst för att slippa alla getingar som dök upp och ville umgås med oss. Börjar nog bli dags att ringa Anticimex för att försöka bli av med getingarna.
Jag älskar havrekakor och jag älskar åkerbär. Gissa hur gott jag tyckte att dessa havreformar med grädde och åkerbär var, som vi åt till efterrätt.
Havreformar med grädde och bär
Havreformar
100 g smör
2 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl socker
0,25 tsk salt
Smält smöret och låt svalna lite.
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Häll på smöret och rör ihop.
Tryck ut degmassan tunt i folieformar.
Ställ kallt minst 30 min. Sätt ugnen på 175°.
Grädda formarna ca 15 min tills de är gyllenbruna.
Låt kallna.
Fyllning vid servering
bär
vispad grädde
Ta ut havreformarna ur folieformarna.
Fyll havreformarna med vispad grädde och bär
Jag blandade ihop lite vispad grädde och åkerbär som jag klickade i formarna och sedan toppade jag med lite extra åkerbär. Mums!